Με επιτυχία συνεχίζεται μέχρι τις 15 Ioυλίου η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Κωτσαλά «αναγωγή του βλέμματος» στη Γκαλερί Ευριπίδη.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον ίδιο τον ζωγράφο στον χώρο της έκθεσης.

Για το έργο του Σπύρου Κωτσαλά θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, η οποία έχει προλογίσει τον κατάλογο της έκθεσης.

Η ζωγραφική του Σπύρου Κωτσαλά κινείται ενάντια σε κάθε τι επιτηδευμένο δίνοντας έμφαση στην ακατέργαστη δύναμη του τοπίου και στην ομορφιά της ανθρώπινης παρουσίας, διδάσκοντάς μας έναν νέο τρόπο για να βλέπουμε ακόμα και τα πιο συμβατικά τοπία. Η δύναμη της εικαστικής του γραφής σε συνδυασμό με την αφοσίωσή του στο ελληνικό τοπίο, είτε αστικό είτε φυσικό, και η καθαρή και λιτή αποτύπωσή του, μας οδηγεί στις ρίζες και στην παράδοση της Ελληνικής ζωγραφικής.
Στόχος του καλλιτέχνη δεν είναι να προκαλέσει ή να σοκάρει αλλά να αποδώσει την ένταση και την ζεστασιά του ελληνικού φωτός πάνω στην ελληνική γη, αγγίζοντας την αισθητική παράδοση της Βυζαντινής τέχνης  αλλά παραμένοντας πιστός στην δική του όραση του τοπίου.
Αψηφώντας συχνά τους νόμους της προοπτικής εκφράζει μια ατμόσφαιρα και ένα τοπίο τόσο οικείο, που προκαλεί τον θεατή να λειτουργήσει ως «αναγνώστης» αναζητώντας την δική του αλήθεια πίσω από τις εικόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Evripides Art Gallery
Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73
τηλ.: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr, info@evripides-art.gr
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11.00 – 20.30 Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Στάσεις ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Ευαγγελισμός
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ