Η παράσταση που ξεκίνησε την πορεία της το 2010  και παίχτηκε συνεχόμενα μέχρι το 2015  σε κείμενο Άγγελου Ανδρεόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, επανέρχεται στο θέατρο «Τσάι στη Σαχάρα», από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:

Για τον Αττίκ… Θα μπορούσαμε να πούμε ένα σωρό ανέκδοτα για τη ζωή του, άλλα διασκεδαστικά, άλλα μελαγχολικά, πάντα με τη σφραγίδα μιας ιδιαίτερης προσωπικότητας. Ή πάλι θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε τα τραγούδια του, τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο, τραγούδια που επανέρχονται και στα οποία επανερχόμαστε κι εμείς όταν έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τον «μελωδικό» εαυτό μας. Όμως ο Αττίκ είναι (όχι «ήταν») πέρα από τη ζωή του, πέρα κι απ’ το έργο του ακόμα. Είναι η επιτομή τού καλλιτέχνη, η προσωποποίηση τού ερμηνευτή μπροστά στο κοινό του – ΕΣΕΙΣ ζητάτε ΕΓΩ να σας πω. Ο Αττίκ είναι το γλυκό κομμάτι τού εαυτού μας, έξω από εποχές, μόδες και μουσικά είδη. Δεν είναι τυχαίο πως η γκάμα των θαυμαστών του έπιανε από τους λόγιους της κλασσικής μέχρι τον ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου. Ο Αττίκ είναι ο Παλιός Πρόγονος τού καλού τραγουδιού μέχρι τις μέρες μας, είτε αυτό υπογράφεται από τον Χαιρόπουλο και τον Γιαννίδη, τον Σπανό ή τον Χατζηνάσιο, ακόμα και τον Φάμελλο ή τον Vassiliko. Κλείνω απευθυνόμενος στον Παλιό Πρόγονο για να του πω μέσω αυτού τού θεατρικού τρία πράγματα: Σ’ ευχαριστούμε, σ’ αγαπούμε, τραγούδα μας!

Έτσι λοιπόν… με φόντο και αφορμή την ταινία για τη ζωή του Κλέωνα Τριανταφύλλου, παρακολουθούμε όλη τη διαδρομή του Αττίκ, επισκεπτόμαστε τη θρυλική Μάντρα, τραγουδάμε παρέα με τη Δανάη, τη Σούρα, τη Μαρίκα και όλες τις γυναίκες που στιγμάτισαν τη ζωή του μεγάλου τραγουδοποιού , με κορυφαία και πρώτη τη μάνα του, παντοτινή και μόνιμη φιγούρα στη ζωή του…  Μια μουσικοχορευτική παράσταση, με ζωντανή μουσική, γιατί… όπως έλεγε και ο Αττίκ «Έκλαψα για να γράψω. Έγραψα για να τραγουδήσω και τραγούδησα για να ζήσω..». Η παράσταση παρουσιάζεται σε κείμενο Άγγελου Ανδρεόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης Κίκλης, Ελίζα Τζίτζη, Κάτια Τραπελλίδη, Γιάννης Στραπέλης. Φιλική συμμετοχή: Αννίτα Μαυρομιχάλη

Διάρκεια παράστασης : 95 λεπτά  Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Τετάρτη και Κυριακή στις 20.15 Τιμές εισιτηρίων : 12 ευρώ, 8 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων ) Παραστάσεις : από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Τσάι στη Σαχάρα Λαοδικείας 18 – Ιλίσια ΤΚ 11528 Τηλέφωνο : 2110120936 Fax :2110120937 email : tsai2012saxara@gmail.com