Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της γκαλερί “YellowKorner Athens” στο κέντρο της Αθήνας (Αγίας Ειρήνης 15), παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου που απόλαυσε τη δημιουργική ατμόσφαιρα μέχρι αργά το βράδυ.

Η γκαλερί YellowKorner εγκαινίασε το χώρο της στην Αθήνα και δημιουργήθηκε με στόχο να κάνει την τέχνη της φωτογραφίας προσιτή σε όλους.  Στους  χώρους της παρουσιάζονται προς αγορά έργα περισσότερων από 250 διακεκριμένων καλλιτεχνών σε περιορισμένο, αριθμημένο αριθμό αντιτύπων με πιστοποιητικό γνησιότητας και σε προσιτές τιμές.

Με ορμητήριο τη Γαλλία, παρουσία σε περισσότερες από 80 γκαλερί σε 35 χώρες,  και με την υποστήριξη διακεκριμένων συμβούλων τέχνης, η YellowKorner αφιερώνει το χώρο της, τόσο στην αναζήτηση νέων καλλιτεχνών όσο και σε αναγνωρισμένα ονόματα στη σύγχρονη και παραδοσιακή καλλιτεχνική φωτογραφία. Η γκαλερί παρουσιάζει ένα πανόραμα των πιο σύγχρονων διεθνών τάσεων στη φωτογραφία, και την κάνει προσβάσιμη σε μια νέα γενιά συλλεκτών. Οι φωτογραφίες σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και σε εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης, καλύπτουν όλα τα διεθνή καλλιτεχνικά ρεύματα.

Η πρώτη έκθεση της YellowKorner Athens περιλαμβάνει 1.000 έργα περισσότερων από 250 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Slim Aarons, Oliviero Toscani, Yann-Arthus  Bertrand, Laurent Dupuic, Bernard Hartmann και άλλοι. Παράλληλα, παρουσιάζονται και δύο Έλληνες καλλιτέχνες: ο Γιάννη Ψιλάκης, που έφυγε νωρίς, και η Μαρίνα Βερνίκου έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή της Yellow Korner.

Με έντονα τα στοιχεία της κομψότητας και της διακριτικής πολυτέλειας, η γαλλική σαμπάνια Veuve Clicquot με motto “Yellow brings Joy to the World”, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει το σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός.