Ένα παλάτι φιλοξενεί από το βράδυ της 18ης Ιουνίου τον περίφημο “Δρόμο του Μεταξιού”, την έκθεση του JAMAL που μετακόμισε από το Μουσείο Μπενάκη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας.

Η λαμπρή βραδιά εξελίχθηκε σε σημαίνον πολιτιστικό γεγονός, σημείο συνάντησης των δημιουργικών δυνάμεων του νησιού, του καλλιτεχνικού δυναμικού του και των φίλων της τέχνης από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο.

Τη γιορτή εντός του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου άνοιξε ο διεθνούς φήμης βιολιστής (καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου) Σπύρος Γκικόντης ερμηνεύοντας Παγκανίνι ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια, σκιαγραφώντας πλευρές του έργου του Jamal και της προσωπικότητάς του, η διευθύντρια του Μουσείου Δέσποινα Ζερνιώτη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης, η επιμελήτρια των εκθέσεων του Jamal, δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου και ο ίδιος ο ζωγράφος.

Προλογίζοντας το έργο του, ο Jamal, ευχαρίστησε την πόλη και τους κατοίκους του νησιού για τη φιλοξενία αλλά και την αγάπη τους προς τον πολιτισμό και υπογράμμισε τη δύναμη της τέχνης να ενώνει τους ανθρώπους, βασική στόχευση και του δικού του έργου.

Η βραδιά έκλεισε με την περιήγηση στο “Δρόμο του Μεταξιού”, στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Α’ ορόφου του μουσείου και με το τζαζ κουαρτέτο του Πανεπιστημίου της πόλης που έπαιξε στους κήπους του Μουσείου για το πολυπληθές κοινό.

ΦΩΤΟ 1 (1) ΦΩΤΟ 2 (1) ΦΩΤΟ 6 (1)