Λίτσα, άκου «Λίτσα» ήρθε κι η δική σου η σειρά να γίνεις πρωταγωνίστρια σκεφτόμουν καθώς κοιτούσα το είδωλό μου στον ολόσωμο καθρέφτη της ντουλάπας. Αναρωτιόμουν αν το «Λίτσα» βγαίνει απ’ το «βαλίτσα» ή από το «Ευαγγελία». Το «Λίλιαν» δεν είναι πιο αριστοκρατικό;  Γιατί λοιπόν δεν με φώναζαν Λίλιαν; Ή έστω Λία; Το Λίτσα πώς να το πω είναι πολύ λαϊκό. Από την άλλη, μήπως μεγάλωσα μέσα σε σαλόνια; Όχι, βέβαια! Τέλος πάντων. Ας με φωνάζουν όπως θέλουνε αρκεί να μη με αφήνουν μόνη.

Το λοιπόν: Εγώ είμαι η Λίτσα. Είμαι φτιαγμένη θεά! Είμαι η Λίτσα, το είπα αυτό αν θυμάμαι καλά, μια δερμάτινη παχουλή βαλίτσα. Είμαι μιας πρώτης τάξεως κυρία, πολυτελείας παρακαλώ και παρόλα τα χρόνια που έχουν περάσει από πάνω μου (τα οποία είναι πάρα πολλά) δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα. Την ομορφιά τη δική μου δεν την αγγίζει ο χρόνος, ούτε η σκόνη, ούτε οι κατσαρίδες, κανείς. Κι αν έχασα λιγάκι τη λάμψη μου; Ε, δεν χάλασε κι ο κόσμος…

Μετά την επιτυχία του αστυνομικού μυθιστορήματος «Φόνοι στην Κρυστάλλη» ο συγγραφέας επιστρέφει με την γλυκόπικρη ιστορία μιας γριάς βαλίτσας που σκοπεύει να ταξιδέψει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Το ταξίδι της Γριάς Βαλίτσας ξεκίνησε στο Δημαρχείο Νίκαιας στις 22 Μαρτίου, συνεχίστηκε στην Αθήνα το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στο Europe Direct στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου γιορτάστηκαν και τα πρώτα γενέθλια των Εκδόσεων Πνοή. Έκανε μια στάση στην Κρήτη το Σάββατο 29 Απριλίου στον Άγιο Νικόλαο στον Πολυχώρο ΠΕΡΙΠΟΥ.

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ώρα 19:00 στον Κορυδαλλό στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», Γρηγόρη Λαμπράκη & Καρυταίνης 3ος όροφος. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Τζένη Κουκίδου και ο Αντώνης Παπαδόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαρία Καβούρη.

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, ώρα 20:00 στην Αθήνα, Πολυχώρος Τέχνης Συναίσθημα, Αθηνάς 30, Μοναστηράκι.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

Καλλινίκου 1, 11254 Αθήνα

Τηλ. 210 2230206

e-mail: ekdoseis.pnoi@gmail.com

www.ekdoseispnoi.gr

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του ’81 και μεγάλωσε στη Νίκαια σε πολύτεκνη οικογένεια (από έξι ο τελευταίος). Από μικρή ηλικία οι γονείς του τον πήγαιναν σε θεατρικές παραστάσεις όχι απαραίτητα για παιδιά. Στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη και ένα χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Η αγάπη του για το θέατρο και τη δημιουργική γραφή δεν σταμάτησε ποτέ. Είχε λάβει μέρος και σε διαγωνισμούς χωρίς όμως να πάρει κάποια διάκριση. Σπούδασε υποκριτική στον Ίασμο και συνεργάστηκε με αξιόλογους σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Μερικές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις που έλαβε μέρος είναι: Αντιγόνη, Λυσιστράτη Μ.Θεωδοράκη, Μια κωμωδία Ι. Καμπανέλλη, Μαγικός Αυλός, Ιουλιανός ο Παραβάτης και Συρανό Ντε Μπερζεράκ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα/δημοσιογράφο Μανίνα Ζουμπουλάκη η οποία έχει επιμεληθεί τα δυο πρώτα του βιβλία. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά. Το Τελευταίο Botox,  το  Τρείς Τρείς Εννιά,  το  Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα και την Diva. Τα τρία παίχτηκαν με επιτυχία. Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη και έπαιζε σε παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Εγνατία. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει τους Μονολόγους στην City Uncovered. Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο antivirus magazine, στο mcnews.gr και στο koukidaki.blogspot.com. Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Το Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες», ένα μυθιστόρημα που είναι η βιογραφία ενός σκύλου με τίτλο «Ερμή…Μη!» και το αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Φόνοι στην Κρυστάλλη». Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων». Τον ελεύθερο χρόνο του γράφει στο «methismenesistories. blogspot.com». Διαβάζει μέσα σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Αγαπημένοι του: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Γιάννης Ξανθούλης, Χρήστος Χωμενίδης, Στιβ Γουάτσον, Τζο Νέζμπο. Ακούει πολλά είδη μουσικής, πηγαίνει τακτικά θέατρο, ταξιδεύει όταν βρει ευκαιρία, γράφει κάθε φορά που έχει έμπνευση και ευτυχώς αυτό συμβαίνει συνέχεια…

Επικοινωνία: i-kostas@hotmail.com