O Σταυρός του Νότου, έχοντας κλείσει τα 20 χρόνια του και συνεχίζοντας για την 3η δεκαετία μιας σπουδαίας μουσικής πορείας, φιλοξενεί και φέτος καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει τις 3 σκηνές με την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και νέους, πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες που βρίσκουν έδαφος να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Ο Νότος είναι η καρδιά μας. Η τέχνη είναι ο Σταυρός που κουβαλάει ο Νότος. Κάθε ταινία, κάθε τραγούδι του μοιάζει με καρδιογράφημα. Στις μουσικές παραστάσεις του η σκηνή γίνεται σταυροδρόμι. Με μουσικές, ματιές και αισθήματα. Η σχέση του με τις νότες είναι αμφίδρομη. Στις ταινίες η μουσική είναι ο αφανής πρωταγωνιστής  κάθε πλάνου του. Στη σκηνή στάλες κινηματογραφικής βιογραφίας πλημμυρίζουν τα ρεφρέν του.

Η σχέση του Ρένου με τη μουσική είναι βιωματική. Ξεκινάει σαν ψίθυρος, γίνεται σκοπός, σκίρτημα, φλερτ, νοσταλγία, όνειρο. Το κοινό γίνεται μια παρέα που ψάχνει τη μαγεία της βραδιάς. Ο Ρένος μεταμορφώνεται σε κινηματογραφικό ήρωα που τον σκηνοθετεί η νύχτα και η διάθεσή της.

Τραγούδια στοχαστικά, καυστικά, αγάπης, παρλάτες, κωμικά συναντιούνται με ιστορίες, βιώματα, πάθη, έρωτες και εμμονές, δίνοντας απάντηση στο μυστήριο του γιατί ο Ρένος δεν έχει παντρευτεί ακόμα.

Οι μουσικές βραδιές του Ρένου στέκονται σαν σύννεφο πάνω από την πόλη και τη χρωματίζουν, της δίνουν παλμό, ρυθμό και ενέργεια να αντέξει την ιστορία της, να κερδίσει τα στοιχήματά της και να ξυπνήσει με όρεξη, διάθεση και νεανικό ένστικτο.

Η συναυλία του δεν έχει τραγούδια, αλλά ιστορίες ντυμένες με μελωδίες που δικαιώνονται και διεκδικούν την αλήθεια και την ελευθερία τους.

Μαζί του: η Μπάντα των Μποέμ με τους:

Αθηνά Ρούτση (τραγούδι)

Βαγγέλη Καλαμάρα (ντραμς)

Αιμίλιο Μπαριάμα (μπάσο)

Πάνο Ηλίου (κιθάρα)

Info:
Πέμπτες 25 Ιανουαρίου, 1 Φεβρουαρίου

Τιμή Εισόδου στο μπαρ: 13€ (με μπύρα-κρασί) – Έναρξη: 22.00
Σταυρός του Νότου Plus – Φραντζή 14, Νέος Κόσμος – Τηλ. κρατήσεων: 2109226975
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Stavros-tou-Notou-Σταυρος-του-Νοτου-Επισημη-Σελιδα/137807592931106
Twitter: www.twitter.com/#!/StavrosTouNotou
Instagram: https://www.instagram.com/stavrostounotou
Site: www.stn.gr