Ότι έχει σχέση με τέχνη όπως της Παγώνας, προτιμώ να τα απολαμβάνω πριβέ και όχι με πολύ κόσμο. Ως κάτοχος πτυχίου Ιστορίας, όταν ακούς Αρμονικές Χαράξεις Γλυπτών στον Χώρο με Θέμα από την Οδύσσεια, το μόνο που θες είναι να το δεις μιας και σε τρώει η περιέργεια!

Την Παγώνα την γνώρισα 2 βράδια πιο πριν και μπορώ να πω πως κρίνοντας από τον χαρακτήρα της και την συζήτηση που είχαμε, μόνο κερδισμένο θα έβγαινα από το έργο της. Είχα την τιμή να κάνει μια αποκλειστική παρουσίαση μόνο και μόνο για εμένα!

Ταξίδι είναι η ζωή.. έτσι ξεκινάει το ταξίδι του καθενός για την δική του Ιθάκη, μέσα από 14 σημεία σταθμούς! Ένα ταξίδι που αφορά τους ανθρώπους που έχουν την δύναμη να ζήσουν και να ξεπεράσουν την οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί στο διάβα τους. Μέσα από το ταξίδι του Οδυσσέα, βλέπουμε την πορεία ζωής ενός ανθρώπου με πολλές και σπάνιες ικανότητες, δυνατότητες και ατέλειωτα πάθη. Πορεία ζωής που είτε την απορρίπτουν, όσοι είναι ανίκανοι να ζήσουν, είτε την αποδέχονται όσοι έχουν την δύναμη να πολεμήσουν τα πάθη τους και τις αξίες τους, να ξεπεράσουν τις αντιξόοτητες και το κάθε εμπόδιο καθώς και να ξεφύγουν από τους εκάστοτε λαβυρίνθους τόσο του μυαλού, όσο και της ζωής. Κάθε ένας από τους 14 προορισμούς με τελικό την Ιθάκη, αποτελούν μικρόκοσμους με τις εκάστοτε δυσκολίες και ομορφιές. Δυσκολίες, τις οποίες με πείσμα και υπομονή της προσπερνάς είτε μόνος σου, είτε με την ομάδα σου, με τελικό στόχο την επιβεβαίωση του Εγώ μας.

Έργο σε 3 διαστάσεις. Αντανακλάσεις μέσα από καθρέπτες. Δουλεμένο ατσάλι και γρανάζια με τρόπο μοναδικό που μόνο η Παγώνα Κανέλλου θα μπο

ρούσε να δουλέψει. Με την μορφή και το υλικό περιγράφονται για την ίδια τα γεγονότα!

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Απολαύστε φωτογραφικό υλικό.

Η Έκθεση έχει διάρκεια έως της 30 Απριλίου. Πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΔΑ.

Ώρες 10:00-14:00 και 17:00-20:00 / Οργάνωση- Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ασλάνης.