Κάνουν θραύση τα άρθρα για την κυτταρίτιδα αυτήν την εποχή. Είναι βλέπετε, πιασάρικο θέμα.  Και δίπλα από κάθε άρθρο πάρε και μια διαφήμιση για κρέμες, ζώνες, τσάγια και λοιπές μπούρδες.  Η αλήθεια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας θα σας πονέσει. Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
Ορμόνες, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κληρονομικότητα, είναι κάποιες από τις αιτίες που τη δημιουργούν.

Για τις ορμόνες δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Ούτε για το συνδετικό μας ιστό. Εφόσον γεννηθήκαμε γυναίκες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμφανίσουμε και κυτταρίτιδα κάποια στιγμή.  Το πόση, σε τι βαθμό και αν μπορούμε να την εξαφανίσουμε, εξαρτάται από μας.  Ως γνωστόν πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας. Τα περιοδικά που δίνουν διατροφικές συμβουλές λένε κάποιες γενικές συμβουλές  του τύπου «όχι τηγανητά και γλυκά». Κυρίες μου, η διατροφή για την καταπολέμηση του προβλήματος πέρα από την απαγόρευση κάποιων τροφών και την επιβολή κάποιων άλλων, θα πρέπει να ορίζει και ποσότητες.

Άρα, κάθε γυναίκα αν θέλει να πολεμήσει το πρόβλημα θα πρέπει να ξέρει ακριβώς πότε και πόσο να τρώει από την κάθε τροφή. Γιατί μπορεί να πρέπει να τρώτε φρούτα, αλλά πόσα φρούτα;
Πότε και ποια, είναι τελείως διαφορετικά για κάθε γυναίκα.

Πάμε στην άσκηση τώρα. Κάθε σώμα  έχει τις δικές του ανάγκες. Δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις την ίδια γυμναστική με τη συνάδελφο σου στο γραφείο και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Το μόνο κοινό είναι ότι εξάλειψη κυτταρίτιδας σημαίνει πολλή, καθημερινή και σχετικά έντονη γυμναστική.

Αν περιμένετε με 15 λεπτά χαλαρό ποδηλατάκι και λίγα βαράκια να εξαλείψετε το πρόβλημα, τότε θα απογοητευθείτε.  Και επιτέλους, σταματήστε να αγοράζετε κρέμες και τσάγια κατά της κυτταρίτιδας. Δεν βοηθάνε λέμε. Τίποτα δεν κάνουν. Ούτε τα μασάζ κάνουν. Ούτε τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής κάνουν, ούτε οι ζελατίνες που σας τυλίγουν σε κάποια ινστιτούτα ομορφιάς, κάνουν.
Σταματήστε να ψάχνετε την εύκολη λύση. Η κυτταρίτιδα καταπολεμάται με αυστηρή και συνεχή πειθαρχία στο φαγητό και με καθημερινή και σχετικά δυνατή άσκηση.

Αν σας περισσεύουν τα ευρώ, μην τα πετάτε σε κρέμες και μασάζ. Γραφτείτε σε κανένα γυμναστήριο ή προσλάβετε έναν γυμναστή να σας ζορίζει.