Για ένα pre- Valentine’s pampering βρέθηκα στο Polis Hammam προκειμένου να χαλαρώσω και να ηρεμίσω από την καθημερινότητα που μας μαστίζει.

Έχω επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και πάντα κάνω Hammam προκειμένου να ζήσω την εμπειρία αυτή. Κάτι αντίστοιχο θέλησα να ζήσω μέσα στα στενά του Ψυρρή, που μεταξύ μας μετα ταξίδεψε μέσα στα στενά της Πόλης η διαδρομή μέχρι να φτάσω εκεί. Κάτι η βροχή, κάτι η μυρωδιά από τα τζάκια της περιοχής, δεν ήθελα και πολύ να ταξιδέψω νοερά στα σοκάκια εκείνα. Μέχρι που έφτασα στην είσοδο και ύψωσα το κεφάλι μου. Και ξάφνου μια νύχτα μπροστά μου με τον έναστρο ουρανό της.

 

Ο χώρος φιλόξενος και με την μια σε κερδίζει για να αφεθείς στα χέρια των θεραπευτών σου και να απολαύσεις τις υπηρεσίες τους. Για να δούμε όμως τι πραγματικά είναι το hammam.

Το hammam είναι μια διαχρονική αξία καθώς εδώ και πολλούς αιώνες μετά την ίδρυσή του, συνεχίζει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου και να αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους επιθυμούν υγεία και ευεξία σε συνδυασμό με ένα ταξίδι αισθήσεων στον χρόνο.

Από το παρελθόν, τα hammam έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κουλτούρας καθώς ήταν μέρη συναντήσεων, κοινωνικών συναναστροφών, εξαγνισμού του σώματος και της ψυχής, χαλάρωσης και ξεκούρασης αλλά παράλληλα εξυπηρετούσαν και τις πρακτικές ανάγκες καθαριότητες γιατί ελάχιστα σπίτια είχαν τις ανέσεις ενός λουτρού.

Τα λουτρά ήταν τα πρώτα οικοδομήματα που οι Οθωμανοί Τούρκοι κατασκεύαζαν σε μια πόλη καθώς ήταν σημαντικός χώρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Βέβαια τα hammam δεν ήταν ανακάλυψη των Οθωμανών αφού λουτρά υπήρχαν από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα και στη συνέχεια από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Επί εκατοντάδες χρόνια, η παράδοση του hammam, ήταν ενταγμένη στο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό της Ελλάδας και  ήταν απαραίτητη στην καθημερινότητα των πολιτών της. Μετά ήρθε η λογική του εκμοντερνισμού και του Δυτικού τρόπου ζωής που έσβησε μνήμες, αξίες και παραδόσεις, συμπαρασύροντας μαζί και τα hammam.

 

Σήμερα, η φιλοσοφία ενός hammam γοητεύει όλο τον κόσμο αφού είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα. Στο Polis Hammam θα βρείτε τον κλασικό μαρμάρινο ζεστό χώρο με τον εντυπωσιακό τρούλο, τον πολυγωνικό μαρμάρινο πάγκο, τις σκαλιστές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά από τις παραδοσιακές βρύσες, όπου γίνεται όλη η ιεροτελεστία της Αυθεντικής Λουτρικής Περιποίησης, σε συνδυασμό με όλα τα παραδοσιακά ενδύματα και υλικά, καθώς και την απαραίτητη χαλάρωση σε ειδικούς χώρους, με τσάι, λουκούμι, γλυκό κουταλιού, φυσικούς χυμούς, ναργιλέ και…. ύπνο.

Σας προσκαλώ να γίνετε κοινωνοί σ’ ένα μαγικό ταξίδι, σε μια διαφορετική εμπειρία στο Polis Hammam, έναν παράδεισο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Εγώ επέλεξα το Πασά Hammam και απλά ταξίδεψα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας, επισκεφτείτε το:

www.polis-hammam.gr