Το Ελληνικό Πάσχα είναι Πάσχα, ότι και να λέμε! Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε τρώμε πολύ, σε σημείο που νομίζεις ότι ζήσαμε κατοχή και βγάζουμε όλα μας τα αποθημένα! Σωστός βομβαρδισμός στον εαυτό μας, ο οποίος υπέστει γερό σοκ. Είναι όμως η ώρα τώρα να το συνεφέρουμε στα κανονικά του.

Ξεχάστε τα όσα ξέρατε μέχρι τώρα για την αποτοξίνωση. Αυτό που ακολουθώ εγώ είναι ένα χαλαρό πρόγραμμα 3 ημερών που περιλαμβάνει αφεψήματα και πολλά ωφέλιμα λαχανικά. Δίχως χημικά επεξεργασμένα σκευάσματα, απλά με προϊόντα που μας δίνει απλόχερα η ίδια η φύση. Ακολουθείστε τα βήματα μου και δείτε θεαματικά αποτελέσματα στον οργανισμό και το σώμα σας.

Εθιστείτε στα αντιοξειδωτικά!
Για 3 μέρες εστιάστε στο να τρώτε χρωματιστά φρούτα και λαχανικά, όσπρια και μη επεξεργασμένους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν τα ένζυμα του συκωτιού που “διώχνουν” τις τοξίνες και βοηθούν το σώμα να τις αποβάλλει πιο εύκολα! Σπανάκι, καλέ και κράνμπερις είναι τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν. Μην ξεχνάτε το κρεμμύδι και το σκόρδο που πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατροφή σας!
Οργανικά τρόφιμα!
Τα φυτοφάρμακα είναι τοξικά. Μια νέα μελέτη έδειξε πως τα φυτοφάρμακα που έχουν κάποιες τροφές συνδέονται με διάφορους όγκους και πρόωρους θανάτους σε αρουραίους. Το ιδανικό είναι οι οργανικές τροφές. Αν αυτό δεν είναι εφικτό επιλέξτε τότε τροφές με πολύ λεπτές φλούδες που μπορείτε να τις αφαιρέσετε.
Ενηδατωθείτε!

Μέρος της αποτοξίνωσης είναι να αποβληθούν από τον οργανισμό μας όλες οι τοξίνες. Πιείτε λοιπόν 8 με 12 ποτήρια νερό την ημέρα ή τσάι δίχως καφεϊνη.

Καθαρές τροφές!
Να αποφεύγετε τις χημικά επεξεργασμένες τροφές, τα τηγανιτά, την καφεϊνη, τα γαλακτοκομικά, το αλκοολ, το κόκκινο κρέας, την ζάχαρη και το λευκό αλεύρι. Δεν πρέπει να τρώτε οτιδήποτε μπορεί να περιέχει τις τοξίνες που προσπαθούμε να αποφύγουμε.
Με φειδώ τα σνακ!
Εάν πρέπει να φάτε κάτι πριν το κυρίως γεύμα, τότε προτιμήστε οργανικά φρούτα και καρπούς, ή δοκιμάστε μια μικρή σαλάτα με φέτες σολωμού.
Διώξτε την ζάχαρη!
Μακρυά από την ζάχαρη και όλα τα παράγωγα της! Προτιμήστε σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη καρύδας. Είναι γνωστό το πόσο κακό κάνει η ζάχαρη στον οργανισμό μας. Αν μπορείτε να τα αποφύγετε και τελείως ακόμα καλύτερα.
Δοκιμάστε για 3 ημέρες και δείτε πως θα το ακολουθήσετε για έναν ολόκληρο μήνα. Προσπαθείστε να σας γίνει βίωμα. Μιλάμε πλέον για την υγεία μας και δεν είναι πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα παιχνίδι παίξε- γέλασε!