Είναι από τα πιο υγιεινά και εύκολα σνακ που θα μπορούσα ποτέ να δοκιμάσω. Έχοντας λίγο ελεύθερο χρόνο στην ημέρα μου και ειδικά το πρωί που ίσα που προλαβαίνω να ντυθώ και να φύγω για να είμαι on time στο γραφείο, οι συγκεκριμένες γκοφρέτες είναι η σωτηρία μου. Δεν μου χαρίζουν απλά γεύση και πληρότητα για να ξεκινήσει η μέρα μου, μου χαρίζουν και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μου! Η φίλη μου Ντίνα Νικολάου πάλι έκανε το θαύμα της. Απολαύστε και πειραματιστείτε ελεύθερα όπως κάνω άλλωστε και εγώ! Μέσα σε μόλις 25 λεπτά έχετε φτιάξει περίπου 25 γκοφρέτες!

 

Υλικά Εκτέλεση
  • 250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας μέλι
  • 150 γρ. βιολογικά δημητριακά
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα χοντροκομμένα
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα και την βάζω σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και την αφήνω να λιώσει. Προθέτω και την μαργαρίνη και ανακατεύω μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γυαλίσει η σοκολάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα δημητριακά, προσθέτω το μίγμα της σοκολάτας και το μέλι και ανακατεύω απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη σπάσουν τα δημητριακά. Τέλος προσθέτω τα φυστίκια και ανακατεύω.
Σε ένα ταψάκι στρώνω με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζω το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα να απλώσει καλά. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω από το ψυγείο και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια

Για περισσότερες συνταγές και για να πειραματιστείτε στην κουζίνα σας,επισκεφτείτε το www.dinanikolaou.gr και περιηγηθείτε στον μαγικό κόσμο της αγαπημένης μου Ντίνας!!!