Αυτήν την εβδομάδα το αγαπημένο αυτό πλάσμα που ακούει στο όνομα Ντίνα Νικολάου μας προσκάλεσε σε έναν οργασμό γεύσεων και αναστεναγμών του ουρανίσκου μας, με δημιουργίες από τα θεϊκά παγωτά “Δωδώνη“. Σε όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ο Θάνος Μωραϊτης με το καπέλο του και το αστείρευτο κέφι!

Το ότι είμαι λάτρης της σοκολάτας και της φράουλας είναι γνωστό. Το ότι τα ερωτεύτηκα σαν πρώτη φορά αυτό ήταν άγνωστο και σε εμένα τον ίδιο μέχρι προχτές! Στον τρίτο όροφο της Yoleni’s τα κουτάλια πήραν φωτιά και τα γνήσια παγωτά έλιωναν στον ουρανίσκο μας αφήνοντας μας με βλέμματα αποσβολωμένα και απορροφημένα στις γεύσεις.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές, προκειμένου να οργιάσει και ο δικός σας ουρανίσκος. Χαρτί, μολύβι και βουρ για δημιουργίες.

Τούρτα φράουλα με γεμιστά μπισκότα φράουλα

Προετοιμασία: 30΄- Αναμονή: 3-4 ώρες

Υλικά για 6-8 μερίδες

500 γρ. παγωτό παρφέ φράουλα ΔΩΔΩΝΗ

500 γρ. παγωτό φράουλα ΔΩΔΩΝΗ

200 γρ. γεμιστά μπισκότα φράουλα τριμμένα

50 γρ. γεμιστά μπισκότα φράουλα σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

40 γρ. λιωμένο βούτυρο

150 γρ. φράουλες κομμένες σε λεπτά φετάκια για την διακόσμηση

Για την σάλτσα φράουλα

500 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες

100 γρ. ζάχαρη καστανή

50 ml νερό

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. κονιάκ METAXA

Εκτέλεση: Βγάζουμε τα παγωτά από την κατάψυξη για 15 λεπτά να μαλακώσουν. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι 20 εκ. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι και στρώνω καλά με ένα κουτάλι δημιουργώντας έτσι την βάση. Βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζω το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνω όλο το παγωτό φράουλα να καλυφθεί όλη η βάση. Σκορπίζω πάνω τα σπασμένα μπισκότα και καλύπτω με το παγωτό παρφέ φράουλα ισιώνοντας την επιφάνεια. σκεπάζω το τσέρκι με διαφανή μεμβράνη και τοποθετώ την τούρτα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη, ζεσταίνω το τσέρκι με τα χέρια μου και το αφαιρώ. Απλώνω την σάλτσα φράουλας και διακοσμώ με τις κομμένες φράουλες. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Για την σάλτσα φράουλας: Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύω το νερό με το κορν φλάουρ. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βράζω για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνω την ένταση και συνεχίζω το βράσιμο για 5-6 λεπτά ακόμα. Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω την σάλτσα να κρυώσει.

Δεν αφήσαμε λεπτό χαμένο και πέσαμε με τα μούτρα στην παρασκευή της απίστευτης charlotte τιραμισού! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγαπήσεις καθώς μπορείς άνετα να συνοδεύσεις από ένα γεύμα μέχρι τον απογευματινό καφέ σου!

Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα

Προετοιμασία: 30′ – Αναμονή 3-4 ώρες

Υλικά για 6-8 μερίδες:

600 γρ. παγωτό τιραμισού ΔΩΔΩΝΗ

600 γρ. παγωτό πραλίνα φουντουκιού ΔΩΔΩΝΗ

18-20 σαβαγιαρ

1 φλ.τσ. έτοιμο καφέ κρύο

1/2 γλ.τσ. κονιάκ ΜΕΤΑΧΑ

2-3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας (για την διακόσμηση)

Βγάζω τα παγωτά από την κατάψυξη και τα αφήνω να μαλακώσουν 15 λεπτά. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τον κρύο καφέ με το ΜΕΤΑΧΑ. Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για Charlotte ή ένα βαθύ μπωλ. Βουτάω για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ένα ένα τα μπισκότα και τα τοποθετώ όρθια στην περιφέρεια της φόρμας. Στρώνω 3-4 μπισκότα στην βάση και απλώνω από πάνω το παγωτό πραλίνα. Καλύπτω 4-5 μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ και απλώνω από πάνω το παγωτό τιραμισού. Ισιώνω καλά την επιφάνεια και σκεπάζω όλη την φόρμα με διάφανη μεμβράνη. Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη, την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφαιρώ την μεμβράνη. Πασπαλίζω με την τρούφα σοκολάτας. Βέβαια εμείς που είμαστε και λίγο μπαροκ τύποι απλώσαμε και σιρόπι σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι και κουφέτα! Αμέ, αμέ!!!

 

Ακολουθείστε την Ντίνα Νικολάου στο www.dinanikolaou.gr και δημιουργείστε απίστευτες νοστιμιές στην κουζίνα σας!!!