Αυτήν την εβδομάδα στο The Naked Face of the Week φιλοξενούμε τον Αλέξη Σουρή. Ο Αλέξης Σουρής γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής του, την όμορφη Εύβοια, σε ένα χωριό λίγο έξω από την Χαλκίδα.

Στα 18 του πήγε στα Ιωάννινα για να σπουδάσει και σιγά σιγά άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι και την μουσική, τραγουδώντας σε τοπικές σκηνές της πόλης. Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, ένα EP με τίτλο “Στιγμές” και 3 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου. Από τότε ακολούθησαν κι άλλες δουλειές ενώ τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε το καινούριο του CD με 4 νέα τραγούδια με τίτλο “Της ομορφιάς το άγιο”. Oι δύο τελευταίες του κυκλοφορίες είναι τα singles «Αγάπης μοιρολόι» και «Στον ψίθυρο της νύχτας»

Ευθύμη θα ήθελα να σε ευχαριστώ για την φιλοξενία  και τη δυνατότητα που μου παρέχετε να παρουσιάσω την νέα μου δουλειά.

 1.Νέο τραγούδι  με τίτλο «Αγάπης μοιρολόι» δυο λόγια για την ολοκλήρωση αυτού του νέου τραγουδιού;

Είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την δουλειά. Στην ουσία είναι προπομπός του επερχόμενου ολοκληρωμένου δίσκου που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Έγραψα την μουσική εγώ και τους στίχους η Δήμητρα Νεοφύτου, ενώ την παραγωγή έκαναν ο Κώστας Μπασδάνης και ο Στάθης Χούλιαρης.

2.Να περιμένουμε και συνέχεια;

Φυσικά, ήδη κυκλοφόρησε και το δεύτερο τραγούδι του δίσκου, λέγεται «Στον ψίθυρο της νύχτας» και δουλεύουμε πυρετωδώς για την ολοκλήρωση όλου του άλμπουμ πλέον.

3.Θα θελα να μου αναφέρεις ονομαστικά, πρόσωπα και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία σoυ;

Θα προτιμούσα να μην σου πω ονομαστικά γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποιον και θα είναι κρίμα. Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια θεωρώ. Από εκεί και πέρα νιώθω πολύ τυχερός γιατί έχω εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους.

4.Ποιο είναι το πρώτο άκουσμα που θυμάσαι έντονα;

Τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε βινύλιο φυσικά, είχαν πολλούς δίσκους οι γονείς μου!

5.Η αλήθεια των τραγουδιών είναι αυτή που φέρνει και την επιτυχία τους;

Η επιτυχία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, θεωρώ όμως επίσης ότι είναι και σχετική.

6.Το «χάος» της ψηφιακής εποχής σε ενοχλεί;

Με ενοχλεί λίγο για να είμαι ειλικρινής όσον αφορά την διάσταση ακριβώς που το έθεσες…ότι είναι χάος. Νομίζω αν δεν υπάρχει μέτρο χάνεται λίγο η μπάλα.

 7.θα ήθελα να μου πείς μια από τις καλύτερες συμβουλές που σου έχουν δώσει και την ακολουθείς ακόμα;

Να είμαι αληθινός και αυθεντικός σε ό,τι κάνω.

8.Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;

Να αγαπηθούν τα τραγούδια μου από τον κόσμο, νομίζω όλοι οι καλλιτέχνες αυτό θέλουν. Επίσης, θα ήθελα να κάνω ωραίες και ενδιαφέρουσες συνεργασίες στον χώρο.

9.Κλείνοντας θέλω να μου πείς μια φράση, μια ευχή ή ένα πιστεύω δικό σου για όλα αυτά που ζούμε.

Εύχομαι να περάσει ο γολγοθάς που ζούμε τα τελευταία χρόνια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και πάνω απ’όλα, υγεία για όλους!