Ο ταλαντούχος Ρένος Πολίτης σε μια εκ βαθέων και γεμάτη ανατροπή εξομολόγηση. Καταξιωμένος στον χώρο του δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε έχει γράψει χιλιόμετρα με συνεργασίες όπως Celebrity Skin, Victoria Kyriakides, Aslanis,  George Katsanakis, Fenia Lambropoulou, Tommy Agriodimas, Panagiotis Katsos, Yiannis Vastardis. Μην περιμένετε να σας δώσει τώρα συμβουλές. Τώρα μιλάμε έξω από τα δόντια και λέμε αλήθειες!

13089995_995033593919705_1181721789_n

Ανδρέας Βουτσινάς. Πως καθόρισε το είναι σου;

Ο Ανδρέας ήταν ένας θησαυρός γνώσης και αγάπης. Και χείμαρρος μαζί. Έντονη προσωπικότητα σε όλα, αλλά και με υπέρμετρες ευαισθησίες, άλλοτε ακραίες και άλλοτε παιδικές. Η γνωριμία μου μαζί του στην εφηβία μου, ήταν καταλύτης για όλο το φάσμα της ζωής μου ως και σήμερα. Διάπλαση πνευματική, καλλιτεχνική, ψυχοθεραπευτική ως προς την ελεύθερη βούληση, του να ακολουθεί ο καθένας την καρδιά του και την καύλα το, δίχως φόρμες και κανόνες. Μισούσε τα ημίμετρα. Ανεκτίμητα όλα και εκείνος πιο πολύ.

Φλέρτ ή One night stand;

Φλέρτ ασφαλώς!

Ποιές μορφές της τέχνης καθόρισαν την σεξουαλικότητα σου;

Κάθε εικόνα, πρόσωπο, πράγμα ή κατάσταση μπορεί να με επηρεάσει ως έμπνευση αναλόγως την συναισθηματική γραμμή που μου δημιουργεί, και την φάση στην οποία με βρίσκει. Συχνά ας πούμε, η Άνοιξη στην Αθήνα, είναι από μόνη της μια έμπνευση. Η μουσική του Χατζιδάκι. Μορφές τέχνης που παρακολουθώ και αγαπώ αρχιτεκτονική, μουσική, γλυπτική, φωτογραφία, μαγειρική, όλα από διαφορετικές κουλτούρες και ήθη. Δεν αναφέρομαι στην ομορφιά. Αυτονόητα μεγάλη τέχνη, με τεράστια ιστορία. Τέχνη επίσης θεωρώ και το να ζει κανείς απλά. Έναν έρωτα ίσως.

Ποιός είσαι Ρένο Πολίτη τελικά;

Αν είχα ανακαλύψει ποιός είμαι, θα είχε έρθει και η αυτοπραγμάτωση, δηλαδή το θαύμα. Όχι, σε αυτά δεν υπάρχουν θαύματα. Κανένας δεν ξέρει ουσιαστικά ποιός είναι. Και αυτό το άγνωστο- του τελικά- ποιοί είμαστε, είναι η απόλυτη γοητεία του καθένα μας. Το παιχνίδι της ανακάλυψης, από την άλλη, είναι πάντα ενδιαφέρον. Για όσους τολμούν τελικά.

Τρία στοιχεία που ξεχωρίζεις σε μια γυναίκα και τρία σε έναν άνδρα.

Γυναίκα για το ένστικο, τις αντοχές και την ευελιξία. Για τον άνδρα την πυγμή, την ασφάλεια και την συναισθηματική ισοτιμία. Και ανάποδα. Εξαρτάται- ουσιαστικά- από την μορφή σχέσης.

Μονογαμικός ή πολυγαμικός;

Είχε πει κάποτε η Μαλβίνα: “Χίλιοι άνθρωποι μέσα στο μπαρ και είναι άδειο. Μπαίνει ο πόθος σου, τότε μόνο χίλιοι ένας. Και οι χίλιοι απλώς κομπάρσοι. Μονογαμικός λοιπόν, εκεί που αξίζουν τα καρφιά την θυσία!

Ποιό το πρότυπο του άνδρα και ποιό της γυναίκας για εσένα;

Πρότυπα δεν θα έλεγα πως έχω. Ανθρώπους που θαυμάζω όμως σίγουρα. Σαν γυναίκα αδιαμφισβήτητα η Μελίνα διέθετε τον απαραίτητο δυναμισμό που με γοητεύει. Το ίδιο και η Frida Cahlo. Γυναίκες άλογα κούρσας στην ζωή και την τέχνη. Πιστές στις αξίες τους, και στις επιλογές τους, επαγγελματικά και ιδίως προσωπικά, διατηρώντας το στυλ και την κουλτούρα τους στο ακέραιο. Από άνδρες σίγουρα ο Nelson Mandela. Παράδειγμα δύναμης, αξιοπρέπειας και ηθικής.

Έρωτας. Εφήμερος ή μόνιμος;

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ασφάλεια της μονιμότητας, όταν αυτή είναι αμοιβαία. Εφήμερα δεν με φτιάχνει μωρέ. Δοκιμασμένο. Αυτό που με κάνει να θέλω να παραδοθώ, είναι να νιώσω την αίσθηση πως γίνομαι μέσα από την επαφή και το μοίρασμα ομόκεντρος κύκλος του άλλου. Εκεί βγαίνει κάθε φαντασίωση και κάθε επιθυμία για εξέλιξη. Και εκεί αφήνω τις εξυπνάδες και το ζω με μεγαλοπρέπεια. Αλλιώς δεν αξίζει…

photo credits: Αθηνά Λιάσκου