Αυτήν την εβδομάδα ο Αντώνης Γκρίτσης αποφάσισε να ξεγυμνωθεί στο The Naked Face of the Week. Τον Αντώνη ως επί το πλείστον τον γνωρίσαμε από τις οθόνες ως έναν από το ζευγάρι των γριών στο σήριαλ Ηρωίδες. Οι πιο ψαγμένοι τον γνωρίζουμε και από δουλειές του παρελθόντος όπως Ωδές στον Πρίγκιπα, Ένα Άδειο Πιάτο στο Μπιστρό το Μεγάλο Βόδι, Ο Αυγερινός και η Πούλια  και φέτος τον απολαύσαμε στον Μπέκετ, στο παράθυρο! Ηθοποιός, φιλόλογος και παιδί από σπίτι και για σπίτι, με τεράστια αγάπη στο πρόσωπο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και στα κηδειόχαρτα στις κολώνες!

  1. Αντώνη, πoιό άτομο καθόρισε το είναι σου;

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που καθόρισε το είναι μου, πέρα από τους γονείς μου που είναι υπεύθυνοι για την ύπαρξή μου. Ήθελα πάντα να πιστεύω ότι υπήρξα καρπός ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσά τους. Αργότερα εγκατέλειψα κι αυτή τη σκέψη. Μ’ αρέσει να βρίσκω συγγένειες με ανθρώπους που θαυμάζω αλλά στην ουσία θεωρώ ότι και οι άνθρωποι που θαυμάζουμε και οι άνθρωποι που απομυθοποιούμε είναι καθρέφτες τους οποίους χρησιμοποιούμε για να δικαιώνουμε τις αυταπάτες μας – θα ήθελα να μπορούσα να μην το είχα διατυπώσει τόσο ψυχαναλυτικά όλο αυτό.

  1. Ποιές μορφές της τέχνης καθόρισαν τον τρόπο σκέψης σου;

Όλες οι εκφάνσεις της τέχνης στις οποίες μπορώ να διακρίνω κάτι ποιητικό.

  1. Πολυγαμικός ή μονογαμικός τύπος;

Έχω μηδενική αντίσταση στην ομορφιά, μπορώ να της δικαιολογήσω τα πάντα. Μ’ αυτή την έννοια όποτε έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να ερωτευτώ ανά πάσα στιγμή κάθε μορφή εκδήλωσής της. Είμαι κι εγώ άλλος ένας από αυτούς που ερωτεύονται περισσότερο τη φαντασίωση παρά την πραγματικότητα του έρωτα. Ωστόσο, μόνο στην προοπτική και τη διάρκεια μιας μονογαμικής σχέσης μπορώ να βρω σεξουαλικό ενδιαφέρον και συναισθηματική ηρεμία.

  1. Φλέρτ ή one night stand;

Με τίποτα one night stand. Μια φορά το έκανα και δεν μπορούσα να συνέλθω καιρό μετά. Είμαι αντικοινωνικός άνθρωπος οπότε και το να φλερτάρω μου είναι πολύ δύσκολο και το να με φλερτάρουν μου προκαλεί αμηχανία.

  1. Η Αθήνα πως σε εμπνέει σαν άνθρωπο;

Μου προκαλεί εντύπωση η απελπισμένη και απεγνωσμένη προσπάθεια να βρούμε σώνει και ντε ομορφιά ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Χωρίς να το βρίσκω απαραίτητα και δυσάρεστο όλο αυτό.

  1. Τρία στοιχεία που ξεχωρίζεις σε μια γυναίκα και τρία σε έναν άνδρα;

Δεν ξέρω τι είναι άνδρας, τι είναι γυναίκα και τι το ανάμεσά τους. Είμαι μισάνθρωπος, ζω για τις στιγμές που οι άνθρωποι δικαιώνουν την καταγωγή τους από τους αγγέλους.

  1. Μια ευχή για το μέλλον;

Όταν τα χρόνια περάσουν, θα ήθελα να συνεχίσω να ψάχνω, να εκτιμώ, να αναγνωρίζω, να υπηρετώ και να βοηθάω όσο μπορώ το νέο και το καινούργιο.