Αυτήν την -σχετικά- δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εύκολα αισθανόμαστε να πλήττουμε στον ελεύθερο μας χρόνο. Σκοτεινιάζει γρήγορα και έχει περισσότερο κρύο. Πράγμα που μας περιορίζει σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο. Το να διατηρήσουμε το μυαλό μας σε φόρμα είναι το ίδιο σημαντικό όσο και να έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Παρακάτω να βρεις 5 τρόπους για να διατηρήσεις το μυαλό σου – και την πνευματική σου υγεία- σε καλή κατάσταση.

  1. Διάβασε ένα βιβλίο

Μπορείς πάντα να βασιστείς σε ένα βιβλίο για να σε κάνει να ξεφύγεις από τα καθημερινά προβλήματα, έστω και για λίγες ώρες. Τώρα είναι η ώρα να επιλέξεις ένα βιβλίο που βρίσκεται ξεχασμένο στην βιβλιοθήκη σου δίχως να το έχεις ανοίξει. Κάν’το τώρα! Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσεις μια νουβέλα. Τι θα έλεγες για την Άννα Καρένινα;

2. Online μαθήματα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να διατηρήσεις το μυαλό σου σε φόρμα είναι να κάνεις εγγραφή σε online μαθήματα. Βρες το πεδίο που σε ενδιαφέρει και ξεκίνα. Οι απαιτήσεις των μαθημάτων θα σε έχουν σε συνεχή φόρμα και το μυαλό σου σε εγρήγορση. Σκέψου ότι θα μάθεις κάτι νέο και το πιο σημαντικό; Τα περισσότερα είναι δωρεάν!

3. Σταυρόλεξα!

Ναι καλά το διάβασες! Σταυρόλεξα! Φτιάξε μια κούπα καφέ ή τσάι, ότι προτιμάς. Βρες έναν καλό τόμο με σταυρόλεξα που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάρε και ένα καλό μολύβι και ξεκίνα. Θα δεις το πλούσιο λεξικό που έχει η γλώσσα μας και θα θυμηθείς ακόμα και λέξεις που τις χρησιμοποιούσες στο παρελθόν και πλέον όχι! Και μην νομίζεις ότι είναι ένα ατομικό παιχνίδι γνώσεων. Μπορείτε να συγκεντρωθείτε όλη η οικογένεια και να στύψετε το μυαλό σας για το ποιος θα βρει τις περισσότερες λέξεις και να κρατήσετε και τα σκορ σας!

4. Ζωγραφιστέ!

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά βιβλία με σκοπό το να χρωματίσετε εικόνες! Μπορεί να το κοροϊδεύεις αλλά στο εξωτερικό είναι κάτι που κερδίζει έδαφος καθημερινά. Το να καταφέρει κάποιος να χρωματίσει τα πεδία με τα σωστά χρώματα και εντός των ορίων είναι κάτι που απαιτεί ηρεμία. Βάλε στο Spotify χαλαρωτική μουσική και ξεκίνα!

5. Κράτα ημερολόγιο.

Το να κρατά κάποιος χειρόγραφο ημερολόγιο μπορεί να σου ακούγεται πεπερασμένο, αλλά έχει αποδειχτεί ότι έχει θεραπευτικό χαρακτήρα τόσο για τους έφηβους, όσο και για τους ενήλικους. Δεν υπάρχουν κανόνες στο τι θα γράψεις και πως θα το γράψεις. Άφησε την φαντασία σου και γράψε απλά!

Καλή συνέχεια στο lockdown!