Το κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς, το 70ο Ντέρμπι καθαρόαιμων ελληνικών ίππων  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου από την Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ στο Μαρκόπουλο, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας και τη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει το 2016 για τον ελληνικό ιππόδρομο.

Περισσότεροι από 2.000 θεατές, φίλιπποι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης, αθλητές, καλλιτέχνες, καθώς και το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας κατέκλισαν τις κερκίδες και παρακολούθησαν μια άρτια αγωνιστικά και οργανωτικά ιπποδρομιακή συγκέντρωση η οποία περιελάμβανε συνολικά οκτώ κούρσες με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

ΦΩΤΟ 1 (1) ΦΩΤΟ 2 (1) ΦΩΤΟ 3 (1) ΦΩΤΟ 4 (1) ΦΩΤΟ 5 (1)

Νικητής του 70ου Ντέρμπι αναδείχθηκε ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός ιππεύοντας τον ίππο ΜΕΝΤΩΡ, με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά.

Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Μαρκόπουλο, μουσική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, πόνι για τους μικρούς φίλους και μοναδικές εκπλήξεις πλαισίωσαν το πρόγραμμα. Μετά τη λήξη των ιπποδρομιών ακλούθησε μεγάλο εορταστικό πάρτι με την μοναδική ορχήστρα του Σταύρου Ρωμανού, που δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με αγαπημένους jazz και swing ήχους και ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή βραδιά του Ελληνικού Ντέρμπι.