Το Efthimis Is Around δεν είναι απλά ένα blog για το Lifestyle! Έχει και ανθρώπινο χαρακτήρα. Ας βοηθήσουμε λοιπόν το χωριό Κουκλιοί να αποκτήσει τον δικό του χώρο ασφαλείας και διασκέδασης για τα παιδιά!

Οι Κουκλιοί είναι ένα χωριό της παραμεθορίου που ακόμα παραμένει – και αισιοδοξεί να γίνει ακόμα περισσότερο – ζωντανό. Έχει 350 περίπου μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και απέχει 50 χλμ. από τα Ιωάννινα. Είναι ένα χωριό, που οι κάτοικοί κάτω των 50 ετών είναι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις και φυσικά να αναπτύξουν τις αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες των γονιών τους. Στην ξεχωριστή ζωντάνια του χωριού μας συμβάλλουν τα μέγιστα τα30 παιδιά που ζουν εδώ. Τα 20 από αυτά φοιτούν σε δημοτικό-γυμνάσιο και λύκειο ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι προσχολικής ηλικίας.

Επίσης, σε πολλή μικρή απόσταση (έως 15 χλμ ) από το χωριό μας υπάρχουν τουλάχιστον 15 χωριά, τα οποία έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε αυτό. Τα παιδιά που κατοικούν σε αυτά ανέρχονται περίπου στα 200. Η πρόσβαση όλων μας στα Ιωάννινα δε είναι πάντα εύκολη και σίγουρα απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα. Για το λόγο αυτό ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας προσπαθεί με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχει να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των κατοίκων και κυρίως των παιδιών της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποτελείται από νέους και γεμάτους όρεξη ανθρώπους και φιλοδοξεί να ζωντανέψει ακόμα περισσότερο το χωριό ώστε να έρθουν ακόμη περισσότεροι να ζήσουν εδώ. Δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού αλλά γενικότερα ασχολείται με οτιδήποτε απασχολεί τους κατοίκους του χωριού και βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την κοινότητα. Διατηρεί χορευτική ομάδα ( 12 παιδιά ), δημιούργησε και λειτουργεί παιδική-νεανική βιβλιοθήκη( με τη βοήθεια των Jounalist’s Acting και των ΙΚΕΑ), οργανώνει εθελοντικές δράσεις καθαριότητας και καλλωπισμού και επιμελείται πολιτιστικά γεγονότα καθ” όλη τη διάρκεια του έτους.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.kouklioi.org.gr/