Κυριακή και καλός καιρός, σημαίνει περίπατος στους ενοποιημένους Αρχαιολογικούς χώρους, μικροί θησαυροί στο παζάρι στην Αβυσσινίας, φαγητό στον Νικήτα και καφέ με γλυκά…πολλά γλυκά στο Little KooK.

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε σήμερα από τον Κεραμεικό και ανηφορίσαμε προς το πολυπολιτισμικό πλέον κέντρο. Από το τέλος της Ερμού ανηφορίσαμε τον πεζόδρομο και απολαύσαμε τον ήλιο και τα αρχαία. Μυρωδιές από τους ολάνθιστους απρίληδες και κόσμος όλων των ηλικιών να απολαμβάνει τον περίπατο του, μέχρι που στρίψαμε στην πλατεία Αβυσσινίας και χαθήκαμε στους πλανόδιους που πουλούσαν την πραμάτια τους. Βέβαια το μάτι μας πάντα θα βρει ότι πιο κουλό μπορείς να φανταστείς. Έτσι, όπως χαζεύαμε τα έπιπλα, τις πορσελάνες και τους πολυελαίους, βρήκαμε μια σπάνια… Πωλίνα. Ναι, ναι καλά το βλέπετε. Δίσκος της λατρεμένης μου Πωλίνας, συλλεκτικό κομμάτι του 1987. Τότε που από τον εν λόγο δίσκο έγιναν της μόδας οι Σεϋχέλλες και είχαμε και απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σεϋχέλλες!!! Τον πήρα και τον φύλαγα σαν κόρη οφθαλμού όσο κάναμε την βόλτα μας, μέχρι να χωθούμε στου Ψυρρή και να στρωθούμε στους μεζέδες του Νικήτα απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Δεν μας έφτανε που σκάσαμε στο φαγητό, θέλαμε να ζήσουμε και τα παραμύθια του Little KooK στην Πιττάκη. Καφές και ότι κέικ τραβάει η ψυχή σου μέσα σε ένα σκηνικό βγαλμένα από τα παραμύθια, τον Χάρυ Πόττερ, λονδρέζικα καταστήματα με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, και την κλασική φασολιά από τον Τζακ. Επιλέξαμε να καθίσουμε δίπλα της και αφήσαμε το μυαλό μας να ταξιδέψει και να χαθεί στις γεύσεις του γλυκού, όσο πιο μακρυά μπορούσαμε από την άθλια πραγματικότητα που έχουμε καταντήσει να ζούμε!

12970130_10154184432910854_2038407616_o