Στα πλαίσια της νέας παγκόσµιας πρωτοβουλίας της H&M, το World Recycle Week, η Η&Μ, µε την υποστήριξη του Οµίλου ΣΚΑΪ, διοργανώνει καµπάνια για τη συγκεντρώση 20 τόνων ανεπιθύµητων ή µεταχειρισµένων ρούχων από τους πελάτες της σε όλη την Ελλάδα στα 33 καταστήµατα της εταιρείας. Για κάθε σακούλα που ανακυκλώνετε, η Η&Μ σας δίνει δώρο 2 κουπόνια µε 15% έκπτωση σε ένα είδος της επιλογής σας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί µέρος του στόχου της H&M να δηµιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ανατροφοδότησης στη µόδα, ανακυκλώνοντας ανεπιθύµητα ρούχα, για να κατασκευάζει ανακυκλωµένες υφαντουργικές ίνες για καινούργια προϊόντα.
Για την αυξήση της ευαισθητοποίησης, η Η&Μ µε την υποστήριξη του ΣΚΑΪ, διοργανώνει ένα µοναδικό happening µε live σύνδεση του ΣΚΑΪ από το κατάστηµα της Η&Μ στην Ερµού 54 στις 23 Απριλίου που θα κρατήσει όλη την ηµέρα και θα αναµεταδίδει συνεντεύξεις, µουσική και νέα µε επίκεντρο το περιβάλλον. Μαζί µας οι παραγωγοί του ΣΚΑΪ: Κωνσταντίνα Βαρσάµη, Χριστίνα Βίδου, Μαρία Αναστασοπούλου και άλλοι.
Το πρόγραµµα Garment Collecting της H&M είναι απλό και µπορεί να έχει σηµαντική επίδραση. Από το 2013, οι πελάτες καλούνται να φέρουν οποιαδήποτε ανεπιθύµητα και µεταχειρισµένα ρούχα και υφάσµατα, οποιασδήποτε µάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε οποιοδήποτε κατάστηµα της H&M. Με αυτή τους την κίνηση, οι πελάτες διασφαλίζουν ότι λιγότερα ρούχα θα καταλήξουν σε χώρους υγειονοµικής ταφής και, ως αντάλλαγµα, λαµβάνουν κουπόνια τα οποία εξαργυρώνουν στην H&M. Από το 2013, όταν η H&M λάνσαρε για πρώτη φορά το πρόγραµµα Garment Collecting, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 25.000 τόνους ρούχων, ενώ πριν από δύο χρόνια η H&M παρουσίασε τα πρώτα ρούχα που κατασκευάστηκαν από ανακυκλωµένες υφαντουργικές ίνες, ένα σηµαντικό βήµα για την κατασκευή προϊόντων µόδας από ανακυκλωµένα απορρίµµατα πρώτων υλών.
Για να σηµατοδοτήσει το πρώτο World Recycle Week, η H&M σκοπεύει να συγκεντρώσει περισσότερα υφάσµατα από ποτέ, µέσω της συνεχούς πρωτοβουλίας Garment Collecting. ∆ηµιουργήστε τα δικά σας βίντεο χρησιµοποιώντας το hashtag #HMrehaul, φέρτε τα ρούχα σε οποιοδήποτε κατάστηµα της H&M και γίνετε µέρος ενός παγκόσµιου κινήµατος στη µόδα, για να κάνετε το Garment Collecting να αποτελέσει ένα φυσικό κοµµάτι της ζωής των ρούχων.
Το πρόγραµµα Close the Loop (προϊόντα µόδας από ανακυκλωµένα απορρίµµατα πρώτων υλών) αποτελεί µια κεντρική δέσµευση των Conscious Actions της H&M µε στόχο την αειφορία. Ο στόχος είναι να δηµιουργηθεί ένας κλειστός κύκλος ανατροφοδότησης υλικών υφαντουργίας, ώστε να µπορούν να επαναχρησιµοποιούνται και να ανακυκλώνονται τα ανεπιθύµητα ρούχα, για να κατασκευάζονται ολοκαίνουργιες υφαντουργικές ίνες για καινούργια προϊόντα. Ο µακροπρόθεσµος στόχος είναι να µην καταλήγει κανένα ρούχο σε χώρους υγειονοµικής ταφής, καθώς και να εξοικονοµούνται φυσικοί πόροι. Ανακυκλώνοντας µόνο ένα T-shirt, µπορούν να εξοικονοµηθούν 2.100 λίτρα νερού – φανταστείτε τον αντίκτυπο των 1.000 τόνων ρούχων που θα συγκεντρωθούν στη διάρκεια του World Recycle Week. Όλα τα υφάσµατα είναι καλοδεχούµενα – µονές κάλτσες, παλιές πετσέτες, τρύπια ρούχα – και τίποτα δεν είναι υπερβολικά φθαρµένο, φορεµένο ή χρησιµοποιηµένο για να αποκτήσει δεύτερη ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τα προγράµµατα Garment Collecting και Close the Loop, επισκεφτείτε το www.hm.com/garmentcollecting