Ακούσατε!Ακούσατε!

Με αφορμή την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Σκιαμαχίες» ή ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης και την έκδοση του ομότιτλου βιβλίου από τις εκδόσεις Νίκας, η Sianti Gallery το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι σας προσκαλεί σε μία απολαυστική παράσταση με τίτλο «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης». Ο καραγκιοζοπαίχτης και θεατρολόγος Νικόλας Τζιβελέκης θα ζωντανέψει στον μπερντέ του τον Καραγκιόζη, τον Χατζηαβάτη, τα κολλητήρια και όλη την παρέα ανακαλώντας την παιδική μνήμη, γιατί δεν υπάρχει γενιά που να μην έπαιξε κάποτε στην αυλή του έναν πρωτόγονο Καραγκιόζη! Και βέβαια προσφέροντας γέλιο μέχρι δακρύων!

Γιατί….ο κοσμοαγάπητος Καραγκιόζης έχει πολύπλευρο καλλιτεχνικό ταλέντο και ο άρχοντας του τόπου αποφασίζει να τον τιμήσει με μια μεγάλη γιορτή στο παλάτι. Όλα είναι έτοιμα. Οι καλεσμένοι, καταφθάνουν, το παλάτι σημαιοστολίζεται και η έκθεση ζωγραφικής είναι έτοιμη να εγκαινιαστεί. Αλλά ο Καραγκιόζης πουθενά. Κάτι τον εμποδίζει να περάσει κι αυτός στην αίθουσα και να διασκεδάσει. Πως θα τα καταφέρει; Γίνεται να λείψει το τιμώμενο πρόσωπο; Η συνέχεια στον μπερντέ!

Ο Νικόλας Τζιβελέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων καραγκιοζοπαιχτών. Είναι β’ Αντιπρόεδρος στο ΔΣ και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Ως απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του θεάτρου σκιών το 2009. Απέκτησε σημαντική εμπειρία κατά καιρούς κοντά σε διάφορους καλλιτέχνες του είδους. Έχει συνεργαστεί με συλλόγους, δήμους, σχολεία, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, ντοκιμαντέρ κι εκπομπές με θέμα το ελληνικό θέατρο σκιών κι έχει οργανώσει βραδιές με παραστάσεις για ενήλικο κοινό. Οι παραστάσεις του έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος το 2014 έχει κερδίσει βραβείο καλύτερης παράστασης, σκηνικών και φιγούρας. Την ίδια χρονιά εκδίδει το βιβλίο «Μαζί τα φάγαμε,μόνος μου πληρώνω» από τις εκδόσεις Νίκας. Είναι μόνιμος συνεργάτης του Ηλία Καρελλά από το 2014 μέχρι και σήμερα σε μεγάλες παραγωγές θεάτρου σκιών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Παράσταση: Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, ώρα : 12.00 

Τοποθεσία: «Sianti Gallery»

Διεύθυνση : Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Νηρηίδων 18, περιοχή Χίλτον,11634 (πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Διάρκεια Παράστασης : 12:00-13:00

Είσοδος Ελεύθερη

Parking: Δρόμος ή παρκινγκ στην Ιοφώντος 2 (δίπλα στην γκαλερί)

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2107245432/2103648335 ή email : info@siantigallery.com