IMG_5201

Ένας παλιός θρύλος θέλει τις γυναίκες να είναι θάλασσες…

Χίος, 1979. Η Θάλεια Μελλισινού, ένα φτωχό κορίτσι, θα φέρει σε λίγους μήνες στον κόσμο τον νόθο απόγονο του γνωστού στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, Ορέστη Αγοριανό. Εκείνος δεν θα το μάθει ποτέ και εκείνη θα το μεγαλώσει με στερήσεις και αγώνα, έχοντας όμως έναν φύλακα-άγγελο στο πλευρό της.

Νίσυρος, 2012. Ο Ποσειδώνας Μελλισινός, πετυχημένος αρχιτέκτονας, θα γνωρίσει την Αφροδίτη, μία γυναίκα που συνδέεται καταλυτικά με το παρελθόν του.

Σύρος, 2013: o Εισαγγελέας Αργύρης Θέμελης, ερωτευμένος με την Κατερίνα, μια παντρεμένη αλλά κακοποιημένη γυναίκα θα αναλάβει να ρίξει φως σε ένα διπλό έγκλημα που έγινε στη Νίσυρο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο…

Τρία νησιά, τρεις γυναίκες, τρία καλά κρυμμένα μυστικά…

του έρωτα, του μίσους και της μοίρας…

 Ένα μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές που εξελίσσεται ανάμεσα στο άρωμα μαστίχας της Μυροβόλου Χίου της δεκαετίας του εβδομήντα, τον πελαγίσιο αέρα της Νισύρου μιας ολόκληρης τεσσαρακονταετίας και τα πλακόστρωτα καλντερίμια της Άνω Σύρας του τώρα.

 «Η μάνα μου ξέρετε τι μου έλεγε παλιά; Ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε θάλασσες!. Μπορεί να αντέξουμε ολόκληρα ναυάγια αλλά ταραζόμαστε σαν πέσει έστω ένα βότσαλο μέσα στα νερά μας…»

Βιογραφικό Συγγραφέα
Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από μικρή της άρεσε να γράφει… σημειώσεις, μαθήματα, λέξεις και στιγμές ζωής. Σπούδασε με υποτροφία αριστείας Marketing & Επικοινωνία ενώ διαθέτει επίσης Μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο. Εργάζεται στον τομέα του Μarketing σε πολυεθνική εταιρεία και είναι κειμενογράφος γνωστών τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Είναι η συγγραφέας του μυθιστορήματος “Αν ήμουν τραγούδι” και των παιδικών βιβλίων “Ιιίου & Κρόκο” και “Πιρουνάκης & Κουταλίτσα-Ανακαλύπτουμε τα λαχανικά”.
Είναι παντρεμένη και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της.
Για επικοινωνία με τη συγγραφέα: sissynaki@gmail.com

 

“Γυναίκες Θάλασσες”

της Σίσσυς Θεοφανοπούλου

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.