Έκθεση κοσμημάτων της Ιωάννας Κραουνάκη

με ανακυκλώσιμα υλικά

  Δευτέρα 3 έως Κυριακή 9 Απριλίου 2017

 Στον εκθεσιακό χώρο του «ΒΟΟ!» Café Bar «Boo Art»

 

Η Ιωάννα Κραουνάκη παρουσιάζει τη νέα της συλλογή κοσμημάτων με ανακυκλώσιμα υλικά 3 έως 9 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του «ΒΟΟ!» Cafe.

Η Ιωάννα Κραουνάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αρχαιολογία και πραγματοποίησε, με υποτροφία του Γερμανικού κράτους, μεταπτυχιακές σπουδές στην Χαϊδελβέργη, με ειδίκευση στον Νεολιθικό Αιγαιακό Πολιτισμό.

Από το 1989 εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 1993 θέλοντας να απελευθερώσει το συναίσθημα και τη φαντασία της, επιδόθηκε στη συγγραφή παραμυθιώνκαι στην έκφραση των χειροποίητων κοσμημάτων  με αρχική ιδέα το δέσιμο της βίδας και την ανακύκλωση, γνωστή από την αρχαιότητα.

 Ένα κουτί με είδη κιγκαλερίας, βίδες, παξιμάδια, ροδέλες, μεταλλικά ούπα, σε συνδυασμό με γυάλινες χάντρες σε χρώματα της θάλασσας και του ουρανού, έγιναν κοσμήματα. Προστέθηκαν στοιχεία από τα τσαγκαράδικα, τα υδραυλικά, καλώδια ηλεκτρολογικά.

Μέσα σε ένα πνεύμα ανακύκλωσης τα κλείστρα από τα τσίγκινα αναψυκτικά, σε συνδυασμό με βελονάκι, δίνουν έναν άλλο τρόπο έκφρασης μέσω του χειροποίητου κοσμήματος.

Κοσμήματά της έχουν φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη,στο Art Shop του Πολυχώρου Αθηναΐς καθώς και σε πολλά επιλεγμένα καταστήματα ρούχων.

«ΒΟΟ!»

Σαρρή 21, Ψυρρή

Τηλέφωνο 21 0325 5542

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Δευτέρα 3/4 (εγκαίνια) :  19.00

Τρίτη 4/4 έως 9/4 : 10.00-22.00