To Heteroclito το γνώρισα από τα γενοφάσκια του. Μας το σύστησε η κολλητή μας, που το άνοιξε η κολλητή της, που είχε λατρεία για το καλό κρασί! Και κάπως έτσι, περίπου το 2012 ξεκίνησαν όλα! Η Μαρί- Μαντλέν με τον Δημήτρη λοιπόν, έκαναν την αγάπη τους πραγματικότητα στο στενό της Φωκίωνος, ακριβώς απέναντι από την Μητρόπολη!

4 χρόνια τώρα, αν τα ποτήρια και τα μπουκάλια είχαν φωνή θα έκλαιγαν γοερά με όσα έχουμε συζητήσει από πάνω τους! Από γάμους, αρραβώνες, γκομενικά και χωρισμούς μέχρι ότι μπορεί να βάλει ανθρώπου νους! Οίνος ευφραίνει καρδίαν δεν λένε; Μόνο που εμάς γενικώς ο οίνος ευφραίνει, και όχι  μόνο την καρδίαν! Ιστορίες πολλές έχουν παιχτεί, με την πιο χαρακτηριστική να αδειάζουμε την κάβα με το Μαύρο Πρόβατο. Τον πρώτο χειμώνα είχαμε φάει τέτοιο σκάλωμα με τον εν λόγω κρασί, που μια Παρασκευή εφόσον έχουμε πιεί 3 μπουκάλια από το Μαύρο Πρόβατο και είμαστε σε φάση να φεύγει το μάτι και λίγο το στόμα στα αριστερά σκάει μύτη η Μαντλέν με το τελευταίο μπουκάλι έτοιμη να μας το φέρει στο κεφάλι, τουλάχιστον έτσι μας έλεγε το Μαύρο Πρόβατο! Αδειάσαμε την κάβα, ναι το καταφέραμε και αυτό!

Χαίρομαι που βλέπω από την μέρα που άνοιξε να έχουν ανοίξει και κλείσει χίλια δυο και να προσπαθούν να το μιμηθούν! Σημαίνει ότι κάτι κάνουν καλά και από την στιγμή που ρίχνουν όλο τους το είναι εκεί σίγουρα κάτι κάνουν καλά! Αν κρίνει κανείς από τις ποικιλίες και την γνώση του προσωπικού πάνω στο κρασί τότε θες να πας και να ξαναπάς και να ξαναπάς. Ο λόγος που το λατρεύω δεν είναι επειδή είμαστε γνωστοί, άλλωστε μεταξύ μας λέμε μόνο αλήθειες δεν γλειφόμαστε. Είναι το όλο κλίμα που σε κάνει να θες να πηγαίνεις συνέχεια. Είναι οι ψαγμένες ετικέτες στο κρασί, είναι τα ψαγμένα τυριά, είναι το πλακόστρωτο, είναι και καρέκλα με το σχοινί που σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου και όχι κάποιος δήθεν!

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν έχει καθήσει στην καρέκλα στον πεζόδρομο της Φωκίωνος, αλλά και όποιος δεν έχει καθήσει, τώρα που καλοκαιριάζει είναι ώρα να το επισκεφτεί!

Heteroclito,

Φωκίωνος 2, Αθήνα