Τι είναι το digital marketing και πόσο σημαντικό είναι στην επικοινωνία μιας μικρομεσαίας επιχείρησης; Αυτή την ερώτηση τους τελευταίους μήνες απαντάει ο Νικόλας Ζαρταλούδης με το Δωρεάν σεμινάριο Digital Marketing & Μικρομεσαίες Ιστορίες. Το παρακολούθησα σε μια prive συζήτησή μας για το που μπορεί να φτάσει το efthimis.gr αν «τρέξει» μια καλά οργανωμένη content marketing campaign. Μπέρδεμα; Αν το συζητήσεις μαζί του, όλα γίνονται κατανοητά!

Τον συνάντησα για έναν καφέ στο Βύρωνα και εκεί έκανε τη δικη του ανάλυση στο ποιός είναι ο Νικόλας Ζαρταλούδης!

  1. Τελικά τι είναι το The Digital Cube?

Πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσω για αυτή τη mini συνέντευξη! Το digital cube δεν είναι κάτι παραπάνω από μια προσπάθεια εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο τι είναι το digital marketing και πως μπορεί να γίνει το σταθερό και αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας & προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών.

  1. Σε ποιους απευθύνεσαι;

Η ιδέα δεν είναι επαναστατική όπως καταλαβαίνεις. Το mentoring δεν είναι μια δική μου ανακάλυψη αλλά το συγκεκριμένο το είδα και το δουλεψα στο Manchester, UK φέτος το χειμώνα στο πρόγραμμα The Digital Garage της Google. Συμβούλεψα πάνω από 100 επιχειρήσεις και έδωσα σεμινάρια σε πάνω από 500 άτομα. Είδα με χαρά αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις να κάνουν το επόμενο βήμα και να τονώνουν την επικοινωνία τους μέσα από διάφορες πρακτικές digital marketing.
The Digital Cube

  1. Όπως;

Όπως να σχεδιάσουν ένα φιλικό προς όλες τις συσκευές site. Να το βελτιστοποιήσουν με τον σωστό τρόπο και να το προωθήσουν με βάση το target group που έχουν αποφασίσει στρατηγικά ότι τους ενδιαφέρει. Ειδικά το τελευταίο κομμάτι της στρατηγικής, θεωρώ πως απασχολούσε τη πλειονότητα των επιχειρήσεων. Το εύρος της συμβουλευτικής ήταν τεράστιο και περιελάμβανε και άλλα κομμάτια όπως email marketing, online advertising, social media marketing & content marketing. Για αυτό αρκετές από τις επιχειρήσεις έκλειναν και 2ο και 3ο … και 4ο ραντεβού!

  1. Πλέον Ελλάδα;

Όχι ακριβώς. Πλέον Ευρώπη! Πλέον Manchester, London, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και όπου άλλου υπάρχει project που θα μπορώ να συνεισφέρω. Ο Βύρωνας θα είναι η βάση στην Ελλάδα, μια και η οικογένεια είναι εδώ. Το που θα βρεθώ όμως τον επόμενο μήνα είναι άλλη κουβέντα!

  1. Πότε θα γίνει το επόμενο Σεμινάριο Digital Marketing;

Σύντομα! Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα γίνει το 3ο σεμινάριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εν συνεχεία μια σειρά από σεμινάρια σε πιο συγκεκριμένα κομμάτια του digital όπως: Adwords Campaign Tutorials, SEO, Email Marketing Best Practices κτλ. Επίσης, είμαι εισηγητής στο Professional Diploma Digital & Social Media της Knowcrunch που έχει βραβευθεί και ώς το “Best Digital & Social Media Diploma in Greece” στο Social Media World 2016

Θα πρότεινα όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το blog της The City Never Sleeps Ltd και να εγγραφουν στο newsletter!

  1. Τέλος, γιατί η πόλη δεν κοιμάται;

Γιατί στο City University του London, το 2002 δεν κοιμόμασταν! Είτε διότι ετοιμάζαμε τη πτυχιακή μας ή διότι περνάγαμε πολύ όμορφα ως παρέα. Κάπου μεταξύ εξεταστικής και μεταπτυχιακής εργασίας βγήκε και το όνομα της εταιρείας. Ήταν το μόνο πράγμα που δε με δυσκόλεψε να βρω όταν αποφάσισα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση και είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα!

Digital Marketing Agency - The City Never Sleeps Ltd