Για την επική Τερίνα γιαουρτιού με μύρτιλλα και γλυκό κουταλιού μανιτάρι δεν μπορούσα να μην αφιερώσω ολόκληρο άρθρο! Με το γλυκό χαμόγελο της Ντίνας το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί με αυτό το γλυκό είναι να μην θες να σταματήσεις να τρως! Πως να σταματήσεις άλλωστε όταν περιέχει και γλυκό μανιτάρι από την Terra Fyllida.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 6 μερίδες είναι:

1 φλ.τσαγιού νερό

2 φλ.τσαγιού ζάχαρη

1 λεπτή φέτα λεμόνι

3-4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό

450 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.σ. μέλι της αρεσκείας σας

5 φύλλα ζελατίνη

400 γρ. μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

100 γρ. γλυκό του κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους με καβουρδισμένο αμύγδαλο και άρωμα βανίλιας Terra Fyllida

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:

100 γρ. γλυκό του κουταλιού μανιτάρι πλευρώτους

λίγα κλαράκια από φρέσκο δυόσμο

Κατσαρόλες και πάμε:

Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό να βράζει με την ζλαχαρη και την φέτα λεμόνι, μετρώντας 5 περίπου λεπτά από την στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Τραβάω την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτω τα κλαράκια δυόσμου ή βασιλικού και το αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να αρωματιστεί.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το μέλι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Μουσκεύω τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά και τα βάζω σε ένα μπολ, στο οποίο προσθέτω 1/2 φλυτζάνι από το ζεστό σιρόπι της κατσαρόλας σουρωμένο. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι.

Συναρμολόγηση: Για τις τερίνες χρησιμοποιώ μια ειδική μακρόστενη φόρμα για τερίνα, ελαφρώς μακρύτερη από τις αντίστοιχες φόρμες για κεικ. Ντύνω το εσωτερικό της φόρμας με διάφανη μεμβράνη, τοσο μεγάλο ώστε να εξέχει εξωτερικά από τα τοιχώματα. Βάζω περίπου 100 γρ. μύρτιλλα και αδειάζω επάνω τους την μισή ποσότητα από το μείγμα γιαουρτιού. Ισιώνω με ένα κουτάλι, σκορπάω λίγα μύρτιλα και το γλυκό κουταλιού στραγγισμένο από το σιρόπι του και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού. Σκεπάζω την τερίνα με την άκρη της μεμβράνης και την τοποθετώ στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει. Βάζω τα υπόλοιπα μύρτιλλα στο μπλέντερ μαζί με 1/3 φλυτζάνι από το λιγοστό σιρόπι που έχει απομείνει στην κατσαρόλα σουρωμένο. Δουλεύω για 1-2 λεπτά μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.

Ξεφορμάρω την τερίνα, αναποδογυρίζοντας την τερίνα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρώ την μεμβράνη. Κόβω την τερίνα σε φέτες, περιχύνω με την σάλτσα μύρτιλλο και σερβίρω. Σκορπίζω σε κάθε φέτα λίγα μανιτάρια από το γλυκό κουταλιού και διακοσμώ με φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Επικ γεύση και δροσιστικό τώρα που καλοκαιριάζει ο καιρός.