“Αρχή και ρίζα κάθε αγαθού είναι η ηδονή του στομάχου, γιατί και το σοφό και το λεπτό σε αυτήν ανάγονται”… ένα ρητό του Επίκουρου που οι αδερφές Ντίνα και Μαρία Νικολάου φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά!

Σε ένα στενό στην Rue Guisarde στον αριθμό 12, η Ντίνα Νικολάου μυεί στα μυστικά της ελληνικής κουζίνας τους Γάλλους, δημιουργώντας γαστριμαργικούς οργασμούς. Δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε άλλωστε και ανακυρήχθηκε από τον γαστρονομικό οδηγό Pudlo Paris ως το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στην Γαλλία!

Το Evi Evane, το παιδί και των δύο είναι εκεί ζεστό και φιλόξενο να σε υποδεχτεί, όπως μόνο οι Έλληνες γνωρίζουν την έννοια της φιλοξενίας! Ο Γιάννης, έλληνας και συντοπίτης μου, θα σε κάνει να νοιώσεις όπως θα ένοιωθες στο σπίτι σου. Δίχως φιοριτούρες και πολλά πολλά, δίχως στημένες καταστήσεις και τύπους, απλά και ελληνικά. Γενναιόδωρα πράγματα, άλλωστε η γεναιοδωρία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την Μαρία και την Ντίνα, όπως όλοι οι Έλληνες.

Φαγητό καθαρά ελληνικό, με ελληνικά προϊόντα, μαγειρεμένο με αγάπη και μεράκι. Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο και ας ήμουν στο Παρίσι. Γύρω οι Γάλλοι απλά έλιωναν σε κάθε μπουκιά, όπως και εγώ άλλωστε. Δεν θες πολλά άλλωστε, λίγα και καλά, μα πάνω από όλα με πολύ αγάπη.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το “Κουκουλωτό”, τον παραδοσιακό ελληνικό μουσακά, την φέτα με μέλι και τα κλασικά μας ντολμαδάκια με ελιές, παραδοσιακό ελληνικό φίλεμα!!! Έξτρα η επική τερίνα παντζαριού που με την ζέστη που βρήκαμε αυτές τις μέρες είναι μια ανάσα δροσιάς! Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ο παραδοσιακός ελληνικός μπακλαβάς, τον οποίο ζήτησα σε λίγη ποσότητα μαζί με μους σοκολάτα!

Μέσα ή έξω να καθήσετε θα απολαύσετε το φαγητό και την γειτονιά του  Saint-Germain des Près μια από τις αγαπημένες μου γειτονιές, όπου μικρές ομάδες μουσικών θα σας μπερδέψουν σε μουσικά μονοπάτια μαζί με το φαγητό της Ντίνας!

Evi Evane φίλοι μου, οι αλλιώς …Στην υγειά σας!!!

Evi Evane,

12 Rue Guisarde, Saint-Germain des Près

www.evievane.com