Οι γιορτές είναι προ των πυλών, το lockdown- ο Θεός να το κάνει lockdown- είναι και αυτό εδώ, και εμείς περνάμε ανέμελες – λέμε τώρα- στιγμές στο σπίτι!
Για να μην βαρέσεις πυράκια μιας και δεν έχεις τι άλλο να κάνεις, είναι βλέπεις όλα κλειστά, σου έχω 5 must βιβλία για να διαβάσεις, ίσως κάποια να τα ξαναδιαβάσεις για να ξεχάσεις τα όσα ζούμε!
Village Christmas από τον Laurie Lee
Ένα βιβλίο που φαντάζει λυρικό πορτρέτο της Αγγλίας, εστιάζει περισσότερο στα παιδικά χρόνια του συγγραφέα στο Cotswolds. Στο βιβλίο θα διαβάσεις τις παραδόσεις, θα ταξιδέψεις στα τοπία της βρετανικής υπαίθρου, ακόμα θα διαβάσεις για τις περιπέτειες με τα κάλαντα. Το βιβλίο αποτελεί μια ματιά σε ένα κόσμο που τήνει να εξαφανιστεί!

Christmas at Cold Comfort Farm από την Stella Gibbons 

Όποιος είναι φαν του γραπτού λόγου της Stella Gibbons, τότε πρέπει όπωσδηποτε να διαβάσει το βιβλίο αυτό. Είναι μια στλλογή 16 μικρών ιστοριών αναφερόμενες στην οικογένεια Starkadder καθώς συγκεντρώνεται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ένα βιβλίο με λεπτομερείς περιγραφές που θα σε κάνουν να ταξιδέψεις και να νοσταλγήσεις Χριστούγεννα περασμένων δεκαετιών.

The Toymakers από τον Robert Dinsdale 

Το 1917, ο πόλεμος μένεται στην Ευρώπη αλλά το Emporium είναι ένας τόπος ελπίδας, αγάπης και πάνω από όλα παιχνιδιών. Σε αυτό το παραμύθι ενηλίκων, η Κάθι Ρέι, προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα ντροπιαστικό παρελθόν και βρίσκει καταφύγιο στο Emporium, σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το κατάστημα έχει καλά κρυμμένα μυστικά.

Christmas Days από την Jeanette Winterson 

Ένα βιβλίο που θα σε ταξιδέψει μέσα από τις 12 ιστορίες της Jeannette Winterson και θα σε εμπνεύσει για την πιο εορταστική περίοδο του χρόνου. Μπορεί να σου φανεί λίγο αστείος ο τρόπος γραφής, όμως είναι το απόλυτα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο.

An Almost Perfect Christmas από την Nina Stibbe 

Αν μη τι άλλο τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική περίοδος, επίσης όμως μπορεί να γίνει μια περίοδος παρεξηγήσεων. Ο γλαφυρός τρόπος γραφής της Stibbe είναι μια ωδή στα πραγματικά Χριστούγεννα. Εκείνα με την στεγνή γαλοπούλα και τα δώρα δίχως έμπνευση. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θέλουν να τα κάνουν όλα τέλεια τα Χριστούγεννα, τότε το βιβλίο αυτό θα σε κάνει να ξεκαρδιστείς από τα γέλια και να σου υπενθυμίσει πιο είναι το πραγματικό νόημα των εορτών.