Εξετάζοντας την τέχνη, την αρχιτεκτονική, το design και τον κινηματογράφο, διαπιστώνουμε ότι το διάστημα και ο γαλαξίας έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες στο πέρασμα των αιώνων. Η Διευθύντρια Δημιουργικού της Swarovski, Nathalie Colin, εμπνεύστηκε από τα άστρα και τους γαλαξίες και δημιούργησε την ιδιαίτερη συλλογή «CRYSTAL GALAXY» για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 16/17. Από τους αστερισμούς έως τους πλανήτες σε τροχιά και από τα χρώματα της κοσμικής νύχτας έως τα σχήματα των λαμπερών παγοκρυστάλλων, η Nathalie αποτύπωσε ένα καλειδοσκόπιο στοιχείων σε μοντέρνα κομμάτια που αποπνέουν στυλ, λάμψη και εξαίσια δεξιοτεχνία.

 «Το “CRYSTAL GALAXY” είναι το ιδανικό θέμα για να πειραματιστείς με το φως και τη σκιά και να δημιουργήσεις κομμάτια που αποπνέουν τη μυστηριώδη γοητεία του γαλαξία, είτε με παραστατικό είτε με πιο αφηρημένο τρόπο. Χρησιμοποιήσαμε κυλινδρικά και τρισδιάστατα στοιχεία, νέα σχήματα όπως τα διπλά δαχτυλίδια με άνοιγμα και ευκολοφόρετα σχέδια με χρωματικές διαβαθμίσεις που φέρνουν στο νου εκλείψεις, αστέρια και αστερισμούς» εξηγεί η Nathalie.

1. ALEGRIA 5188848 CRYSTAL DUST BANGLE CRY LTCHPDS FLAMEBR_NECKLACE FLASH_PE_CRY_ROS_5238200 FLASHBRRING FREEDOM_BANGLE_NRW_CRY_ROS_M_5236115

Χάρη στην παλέτα ψυχρών αποχρώσεων, όπως το μαύρο, το σκούρο μπλε και το ματ διαφανές κρύσταλλο, η συλλογή «CRYSTAL GALAXY» προσφέρει κομμάτια που ταιριάζουν σε κάθε πτυχή της ζωής της σύγχρονης γυναίκας.

Ως εμβληματικά στοιχεία του γαλαξία, τα αστέρια και οι αστερισμοί αποτελούσαν ανέκαθεν σημαντική πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία πολυπόθητων κοσμημάτων, με στυλ που ποικίλλει από τη διαχρονική κομψότητα έως το τολμηρό trendy ύφος.

Οι διάττοντες αστέρες και οι κομήτες μεταφράζονται σε ντελικάτα σχέδια με σικ ροκ διάθεση που αναδεικνύεται χάρη σε μια παλέτα φωτοσκιάσεων. Τα μεγάλα κρύσταλλα cabochon και οι κρυστάλλινες πέρλες αναπαριστούν το φεγγάρι, ενώ οι ακτίνες των αστεριών μαγεύουν χάρη στα εκλεπτυσμένα κρύσταλλα pavé που μιμούνται το σεληνόφως. Επιτομή αυτής της έμπνευσης αποτελεί η σειρά «Fatal», η οποία επιχειρεί μια τολμηρή αποτύπωση του θέματος και συνδυάζει τη διαχρονική κομψότητα των μαργαριταριών με το απλό και μοντέρνο PVD.

Οι πλανήτες σε τροχιά, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της συλλογής, απεικονίζονται με σφαιρικά μοτίβα που μοιάζουν να αιωρούνται χωρίς βαρύτητα σε κομψά μεταλλικά δεσίματα. Η απλότητα πρωταγωνιστεί, απηχώντας τη γαλήνη και τη σιωπή που βασιλεύει στον γαλαξία. Η σειρά «Festival» αποτίνει φόρο τιμής στα αστέρια supernova με έναν trendy συνδυασμό από κρυστάλλινες πέρλες και μεταλλικές σφαίρες. Αυτή η σειρά προσφέρει ευκολοφόρετα κομμάτια: το μακρύ μενταγιόν αφαιρείται και μπορεί να φορεθεί μόνο το κυρτό κολιέ, ενώ το δαχτυλίδι φοριέται με τις σφαίρες σε κάθετη ή οριζόντια θέση.

Καθώς ο γαλαξίας περιλαμβάνει άπειρες διαβαθμίσεις σκούρων αποχρώσεων με διαρκείς εναλλαγές, η εμβληματική επικάλυψη χρώματος Aurora Borealis της Swarovski, η οποία δημιουργήθηκε για τον Christian Dior τη δεκαετία του 1950, είναι ιδανική για την τρίτη παραλλαγή του θέματος του γαλαξία. Αυτή τη σεζόν το εφέ δεν χρησιμοποιείται μόνο στο κρύσταλλο, αλλά και στη μεταλλική βάση. Το ολογραφικό εφέ, που γιορτάζει την 60η επέτειό του το 2016, προσδίδει τις σαγηνευτικές και λαμπερές αποχρώσεις της ίριδας στα κοσμήματα με σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από εκλεπτυσμένα και εντυπωσιακά κομμάτια με μεταλλικές λεπτομέρειες, που υπογραμμίζουν τη δεξιοτεχνία της Swarovski στην εφαρμογή κρυστάλλων το ένα πάνω στο άλλο.

Εκτός από τα αστέρια, τους πλανήτες και τη διαστημική νύχτα, το τελευταίο μέρος της συλλογής είναι εμπνευσμένο από τον πάγο. Οι παγοκρύσταλλοι γίνονται μυτερά κολιέ, τα στοιχεία που θυμίζουν κομμάτια πάγου μεταμορφώνονται σε πληθωρικά κρεμαστά σκουλαρίκια, ενώ το διαφανές κρύσταλλο είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του παγωμένου σύμπαντος.

Aναπόσπαστο κομμάτι της φετινής συλλογής αποτελούν τα ρολόγια, τα οποία αποτυπώνουν την τάση της συλλογής κοσμημάτων και μεταμορφώνουν το χρηστικό ρολόι σε απαραίτητο αξεσουάρ μόδας για κάθε ώρα και περίσταση. Η νέα συλλογή ρολογιών Swarovski παρουσιάζει τρεις ολοκαίνουργιες σειρές, μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές εμβληματικών κομματιών καθώς και το πρώτο γυναικείο αυτόματο ρολόι από τη Swarovski.

Μέσα από τις παραλλαγές του γαλαξία, η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 16/17 προσκαλεί τη μοντέρνα και πολυδιάστατη γυναίκα σε ένα ταξίδι στον κόσμο της κομψότητας και της λάμψης.