Ήρθε η ώρα να βρείτε το ιδανικό πουκάμισο για εσάς, οποισδήποτε και αν είναι ο σωματότυπος σας. Αεράτα σας τα μπλουζάκια ή εφαρμοστά, μην φοβάστε: το να βρείτε ένα πουκάμισο που να αναδεικνύει την σιλουέτα σας, δεν θέλει τρομαρή προσπάθεια. Απλά ακολουθείστε του παρακάτω βασικούς κανόνες.

Πως πρέπει να εφαρμόζει ένα πουκάμισο.

Πριν αναφερθούμε στο πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό πουκάμισο για τον σωματότυπο σας (είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολλού περιορισμοί στο να επιλεχθεί το σωστό πουκάμισο), θα αναφερθώ στο πως πρέπει ένα πουκάμισο να εφαρμόζει στο σώμα γενικά, κάτι το οποίο θα δείτε πως θα φανεί η διαφορά.

Οποιοσδήποτε και αν είναι ο σωματότυπος σας, και από οπουδήποτε και αν κάνετε την αγορά σας, κάποιοι βασικοί κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται όταν επιλέγετε πουκάμισο.

  • Στήθος: τα καλύτερα πουκάμισα επιτρέπουν μια πλήρη άνεση στην κίνηση, εφαρμόζουν τέλεια γύρω από το στήθος, στο πίσω μέρος της πλάτης και κάτω από τους ώμους. Εάν επιλέξετε κάποιο πουκάμισο σε slim γραμμή, τότε αυτό θα πρέπει να είναι άνετο και παρά στενό.
  • Ώμοι: ελέγξτε το πως το μανίκι αγκαλιάζει το σώμα σας. Ο τρόπος που είναι ραμμένο πρέπει να εφαρμόζει άνετα στο ύψος των ώμων σας. Δεν θα πρέπει να σακουλιάζει ή να είναι τεντωμένο.
  • Γιακάς: Αυτό το σημείο και αν πρέπει να είναι άνετο, αλλά όχι χαχώλικο. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μπορείτε να το κουμπώσετε άνετα και χωράνε δύο δάχτυλα ανάμεσα σε λαιμό και γιακά. Λιγότερα από δυο θα είναι ολίγον τι σφιχτό, περισσότερα από δυο απλά χάλια.

Δεν χρειάζεται να προβείτε στην αγορά ενός κατά παραγγελία ραμμένου πουκάμισου. Με μερικές πιέτες μπορείτε να έχετε ένα πουκάμισο που σας εφαρμόζει γάντι. Ιδιαίτερη έμφαση να δώσετε στην μέση και τα χέρια σας. Τίποτα δεν θα κάνει ένα κοντό άνδρα να δείχνει γελοίος από ένα πουκάμισο που κρέμονται τα μανίκια του ή ένα πουκάμισο που σακουλιάζει στην μέση του.

Τι να αποφύγετε σε ένα πουκάμισο.

Συγκέντρωσα για εσάς μερικούς χρυσούς κανόνες ανεξάρτητα από τον σωματότυπο σας. Αν δεν τους ακολουθήσετε μπορεί να βρεθείτε στην θέση να δείχνετε και να αισθάνεσθε άβολα με το πουκάμισο που επιλέξατε, ακόμα και αν συμφωνούν όλοι πως το λευκό πουκάμισο που επιλέξατε στην κρεμάστρα δείχνει τέλειο.

  • Πουκάμισα που δείχνουν σφιχτά γύρω από τους ώμους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείτε να κινείτε άνετα τα χέρια σας με το πουκάμισο που έχετ επιλέξει. Μπορεί να μην έχετε σκοπό να παίξετε μπασκετ φορώντας το πουκάμισο σας, αλλά το να φαίνεται πως σας κόβει τα χέρια είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αποκρουστικό. Μην πέσετε στο τριπάκι πως όσο πιο σφχτό είναι το πουκάμισο γύρω από τα χέρια σας, τόσο πιο μεγάλα θα δείχνουν τα μπράτσα σας, καθώς θα δείχνει τα αδύνατα χέρια πιο αδύνατα και εσάς γελοίους. Οπότε ακόμα και αν είστε λιπόσαρκος, επιλέξτε πουκάμισα που να έχουν τον χώρο στα μανίκια να χτίστε τους μύες σας.

  • Όχι κοντά πουκάμισα.

Τα πουκάμισα πρέπει να έχουν το ιδανικό μάκρος για να εφαρμόζουν τέλεια μέσα από το παντελόνι σας και να παραμένουν εκεί ακόμα και όταν σηκώνετε τους ώμους σας. Ένα πουκάμισο που απλά φτάνει μέχρι τους γοφούς σας, θα μοιάζει τόσο μικρό και σαν να είναι το βαφτιστικό σας. Το μάκρος από το πουκάμισο είναι τόσο σημαντικό όσο το φάρδος του. Να το έχετε βασικό κανόνα στο μυαλό σας.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πως επιλέγουμε πουκάμισο με βάση τον σωματότυπο μας.