H Swarovski συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier, για τον σχεδιασμό της συλλογής «Reverse» της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016.

Η συλλογή αυτή αποτίνει φόρο τιμής στην τόλμη και τις αντιφάσεις, καθώς ο ζωντανός θρύλος Jean Paul Gaultier παίζει με την ιδέα της «τέλειας ατέλειας», χρησιμοποιώντας τα δικής του έμπνευσης κρύσταλλα με την ονομασία «Kaputt» που δημιούργησε η Swarovski αποκλειστικά.

Η «Reverse» προσφέρεται σε δύο εκδοχές για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016: σε μια πολυτελή, περίτεχνη απόδοση για τη βασική σειρά της Atelier Swarovski και σε μια δεύτερη σειρά, σχεδιασμένη για να συνδυάζεται με το καθημερινό ντύσιμο και να απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό που επισκέπτεται τα καταστήματα Swarovski ανά τον κόσμο.

Η συλλογή προσφέρεται με δύο φινιρίσματα σε ασύμμετρα σχέδια: σε πολυτελές ρουθήνιο με κρύσταλλα σε απόχρωση Silver Night και σε επιροδιωμένο μέταλλο με διαφανή κρύσταλλα. Οι ψυχρές αποχρώσεις και οι κοπές των κρυστάλλων «Kaputt» που θυμίζουν μετεωρίτες και χρησιμοποιούνται σε αυτά τα νέα κομμάτια, ταιριάζουν απόλυτα με τους διάττοντες αστέρες και τους κομήτες του θέματος της ευρύτερης συλλογής της Swarovski για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 «Crystal Galaxy».

Η Nadja Swarovski, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Swarovski σχολίασε: «Με μεγάλη μας χαρά συνεχίζουμε τη μακρόχρονη σχέση μας με τον Jean Paul Gaultier και αυτή τη σεζόν με αυτή τη συνεργασία, για την Atelier Swarovski. Αυτή η μοντέρνα συλλογή με κομψά ασύμμετρα κομμάτια αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να αναδείξουμε το όραμα του Jean Paul Gaultier, καθώς και την πιο πρόσφατη εξέλιξη της δημιουργικής μας συνεργασίας μαζί του».

Η Nathalie Colin, Διευθύντρια Δημιουργικού της Swarovski, σχολίασε: «Όταν ήμουν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Jean Paul Gaultier αποτελούσε τεράστια έμπνευση για μένα, ήταν ένας σχεδιαστής που πάντοτε διεύρυνε τα όρια της δημιουργικότητας, παρουσιάζοντας στις πασαρέλες σύνολα εμπνευσμένα από το street style. Σε αυτή τη συλλογή, μας ενδιέφερε να «παίξουμε» με αυτά τα νέα σχέδια κοσμημάτων, όπως το διπλό δαχτυλίδι και το σκουλαρίκι τύπου cuff, για να δημιουργήσουμε μια συλλογή κοσμημάτων που θα συνεχίζει την καινοτομία και πάντα θα συναρπάζει».

 

Οι συλλογές «Reverse» του Jean Paul Gaultier για την Atelier Swarovski θα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα Swarovski και μέσω διαδικτύου, στο www.atelierswarovski.com.