Έφτασε η ώρα να δούμε τους τύπους γυαλιών ηλίου που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Aviator: Γυαλιά ηλίου που έγιναν μόδα κυρίως από πιλότους, από την σειρά Hawaii 5-0 και από τον Τομ Κρουζ. Τα γυαλιά τύπου aviator είναι δημοφιλή σε όλον τον πλανήτη και σε όλους τους τύπους άντρα. Το κανονικό γυαλί τύπου aviator έχει σκελετό σε σχήμα δάκρυ, λεπτό μεταλλικό και φακό κομμένο στο ίδιο σχήμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε ένα πόλο μπλουζάκι και το σετάρατε τέλεια.

aviator

Butterfly: Μήπως διαβάζοντας το σας έρχεται στο μυαλό ένα συγκεκριμένο έντομο; Στην ουσία μιλάμε για υπερμεγέθη σκελετούς, στο σχήμα πεταλούδας μπορεί να ποικίλουν όσον αφορά το μέγεθος, το πλάτος και τον σκελετό. Έχουν ένα καλό  τα γυαλιά τύπου πεταλούδα. Καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια προσώπου και κρατάνε έτσι τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου δίχως να βλάπτουν το δέρμα μας και… αν έχετε λίγο μεγάλη ή όχι τόσο ωραία μύτη, τραβάνε την προσοχή και δεν εστιάζουν στην μύτη σας οι γύρω σας.

butter

Ορθογώνια: Εάν το μήκος του σκελετού είναι πιο μεγάλο από το ύψος, τότε μιλάμε για ορθογώνια γυαλιά. Οι ορθογώνιοι σκελετοί γυαλιών λειτουργούν τέλεια σε στρογγυλά πρόσωπα και προσδίδουν μήκος σε κοντά πρόσωπα. Τα οβαλ πρόσωπα μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ορθογώνια γυαλιά με πιο μαλακές γωνίες

rectangle

Wayfarer: Τα γυαλιά τύπου  Wayfarer έχουν παραμείνει στην μόδα από το 1950. Σκεφτείτε τον Τζέιμς Ντιν και τους Blues Brothers. Αναλλοίωτα και δίχως παραλλαγές ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε τύπο προσώπου.

wayfarer

Τετράγωνα: Έχετε ένα πρόσωπο δίχως γωνίες και καμπυλωτό; Θέλετε να προσθέσετε λίγο μέγεθος και να αναδείξετε το σαγόνι σας; Τα τετράγωνα γυαλιά αναδεικνύουν ένα στρογγυλό ή οβαλ πρόσωπο και χαρίζουν γωνίες. Εάν είναι και λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος θα σας προστατέψουν από τον ανελέητο ήλιο της Κυριακής μετά το hangover.

squarw

Semi-rimless: Στην καηγορία αυτή θα βρείτε γυαλιά με μισό σκελετό, συνήθως στο επάνω μέρος, και περίπου στον σχηματισμό του Wayfarer. Πρωτοεμφανίστηκαν το 1947 και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Ίσως να τα θυμάστε από του διάσημους όπως ο  Malcom X, Jeff Goldblum και Colonel Sanders που τα φόρεσαν στο πέρασμα του χρόνου. Εάν λοιπόν επιθυμείτε μια πιο κλαμπίστικη εμφάνιση τότε επιλέξετε αυτήν την κατηγορία.

semi-rimless

Shield: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα γυαλιά που αποτελούνται από έναν μεγάλο φακό που καλύπτει όλη την επιφάνεια του ματιού και όχι μόνο το μπροστά μέρος. Κατάλληλα για όσους πρόκειται να εκτεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο.

shield

Wrap: Η κατηγορία αυτή είναι κατάλληλη για αθλητές και για όσους θέλουν να μοιάζουν σαν αθλητές. Είναι πολύ ελαφριά και δίνουν την αίσθηση σαν να μην φοράς γυαλιά. Μερικά συνοδεύονται και από ελαστικό σχοινί που εφάπτεται στο κεφάλι για μεγαλύτερη σταθερότητα. Ιδίως για αθλητές.

wrap