Το φετίχ μου για τα γυαλιά ηλίου το γνωρίζουν οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι- και η οπτικός μου- πάρα πολύ καλά! Πλέον απλά μπαίνω ζητάω αυτό που θέλω και το αγοράζω, όμως στις αρχές ακολούθησα τα παρακάτω βήματα που σας αναφέρω για να προσδιορίσω τι είναι αυτό που μου ταιριάζει.

Πρώτα από όλα πρέπει να προσόδιορίσουμε το μέγεθος και το σχήμα του προσώπου μας. Είναι σημαντικό βήμα αυτό διότι θα μας βοηθήσει να βρούμε άμεσα τον τύπο γυαλιών ηλίου που μας ταιριάζει. Το ιδανικό ζευγλαρι γυαλιών μπορεί να σας δώσει απίστευτο στυλ!

Βήμα 1ο: Μετρήστε το πρόσωπο σας.

Το να μετρήσετε τις διαστάσεις του προσώπου σας θα σας δώσει μια ιδέα για το τι μέγεθος και σχήμα έχει το πρόσωπο σας. Για να μετρήσετε το πρόσωπο σας, σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη και ακολοθουθήστε τα παρακάτω:

Α. Μετρήστε τα ζυγωματικά σας. Με μια μεζούρα μετρήστε ακριβώς κάτω από το μάτι για να βρείτε το ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών. Κάντε ακριβώς το ίδιο και στο άλλο μάτι. Σημειώστε τον αριθμό.

Β. Μετρήστε το σαγόνι σας. Βρείτε κάτω από τα αυτιά σας το κόκαλο του  σαγονιού. Μετρήστε από την μια άκρη το κόκαλο του σαγονιού μέχρι την άλλη ένα γύρω περιφερειακά. Σημειώστε τον αριθμό.

Γ.  Μετρήστε το μήκος του προσώπου.  Από το μέσον των μαλλιών σας στο μέτωπο μετρήστε την απόσταση μέχρι την μύτη και από εκεί μέχρι το πηγούνι σας. Σημειώστε το νούμερο.

Δ. Μετρήστε το μήκος από το μέτωπο σας. Σε ευθεία γραμμή μετρήστε το μήκος του μετώπου σας από άκρη σε άκρη.

Με βάση την σύγκριση που θα κάνετε στους αριθμούς που διαθέτετε, δείτε παρακάτω τι σχήμα προσώπου έχετε.

Βήμα 2ο: Προσδιορίστε το σχήμα του προσώπου σας.  Από την στιγμή που έχετε προσδιορίσει το μέγεθος του προσώπου, το επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστεί το σχήμα.

Στρογγυλό: Οι καμπύλες αυτές τα σπάνε. Το στρογγυλό πρόσωπο έχει εμφανείς καμπύλες και καθόλου γωνίες. Τα κατάλληλα γυαλιά είναι αυτά που τους λείπουν οι καμπύλες και δίνουν έμφαση σε γωνίες. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπο σας να μοιάζει πιο λεπτό και με γωνίες. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία προσώπου θα επωφεληθούν από γυαλιά τετράγωνα, παραλληλόγραμμα με έντονα χρώματα στον σκελετό!

round-shape

Τετράγωνο: όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν ίσες αναλογίες. Τα τετράγωνα πρόσωπα χαρακτηρίζονται κυρίως από ένα μεγάλο μέτωπο και ένα ογκώδες πηγούνι. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να δοκιμάσουν στρογγυλούς ή οβαλ σκελετούς για να γλυκάνουν τις γωνίες και να έχουν ένα πιο εξισορροπημένο πρόσωπο. Γυαλιά τύπου aviator ή butterflies είναι ιδανικά για αυτήν την κατηγορία προσώπου.

square-shape

Οβάλ: Τα οβάλ πρόσωπα είναι τα πιο ιδανικά και πιο καλοσχηματισμένα. Έχουν στρογγυλεμένες άκρες και οι ιδανικοί σκελετοί είναι οι μεγάλοι και συμμετρικοί, που καλύπτουν το πρόσωπο από τα φρύδια μέχρι τα ζυγωματικά. Μην προβείτε σε αγορά πολύ μεγάλων σκελετών για να μπορούν να προβληθούν ιδανικά τα συμμετρικά χαρακτηριστικά σας.

oval-shape

Επιμήκη πρόσωπα ή αλλιώς ορθογώνια: Είναι η κατηγορία των προσώπων που έχουν μεγάλο μήκος και λεπτές έως καθόλου γωνίες! Στην κατηγορία αυτήν ταιριάζουν απόλυτα οι πολύ μεγάλοι σκελετοί γυαλιών. Χοντροί κοκάλινοι σκελετοί με ορθογώνιους φακούς ή μεγάλα wayfarer προσδίδουν πλάτος στο ορθογώνιο πρόσωπο. Επίσης τα μεγάλα vintage 70’s γυαλιά είναι κατάλληλα!

rectangle-shape

Σχήμα διαμάντι: Τα πρόσωπα που έχουν το σχήμα διαμάντι χαρακτηρίζονται από αδύναμα μέτωπα και πηγούνι ενώ τα πιο πλατύ μέρος του προσώπου είναι τα ζυγωματικά. Οβάλ σκελετοί και γυαλιά δίχως σκελετό είναι τα ιδανικά για να έχουμε μια ισορροπία στο πρόσωπο.

diamond-shape

Σχήμα καρδιά: Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιά συχνά αναφέρονται και σως τριγωνικά πρόσωπα. Είναι τα πρόσωπα που έχουμε μεγάλο μέτωπο και μικρό πηγούνι. Σκελετοί ιδανικοί για το πρόσωπο αυτό είναι οι aviator, δίχως σκελετό γυαλιά, butterfly ή αλλιώς οι γνωστές ταρταρούγες. Θα δώσουν μια σωστή ισορροπία στο σχήμα του προσώπου σας.

heart-shape

Στο επόμενο αφιέρωμα θα δούμε τους τύπους γυαλιών ηλίου που ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο. Μέχρι τότε καλή επιτυχία!!!