Ο “Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας” οργανώνει την έκθεση “Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης”, η οποία θα εγκαινιαστεί  στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

H έκθεση γίνεται με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας. Στην έκθεση συμμετέχουν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, με έργα εμπνευσμένα από την διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας και είναι αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητα της και το πάθος της για δημιουργία. 

Η έκθεση “Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης”, η οποία τονίζει την ελληνικότητα της Κάλλας, θα λειτουργήσει ως προπομπός του θεάτρου Μαρία Κάλλας (παλιά Εθνική Λυρική Σκηνή) ένα πολύ σημαντικό διεθνές  πολιτιστικό εγχείρημα που θα ολοκληρωθεί το 2019 και θα προσελκύσει  κοινό από όλη την υφήλιο. Σε αυτό το θέατρο που πρωτοτραγούδησε όπερα η Μαρία Κάλλας θα στεγαστεί και το ομώνυμο Μουσείο.

 

Στις 12 Σεπτέμβριου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “Maria by Callas” του Tom Volfστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου με δωρεάν είσοδο. 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει αφήγηση της ζωής της Μ. Κάλλας από το παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Πετρήσε παιδιά, με σκοπό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη ζωή και το έργο της αθάνατης σοπράνο. 

 

Στις 23 Σεπτέμβριου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός μέρους των έργων της έκθεσης με σκοπό  την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ.

 

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

 

Η έκθεση φιλοξενείται στο  Ίδρυμα Ευγενίδου. 

 

Χορηγοί της έκθεσης: ΕFA VENTURES , ΑσφάλειεςΜINETTA, SOIREE, ELDORADO GOLD

Διάρκεια Έκθεσης: 3/9 – 23/9

Ώρες λειτουργίας: 

Δευτέρα: 11:00 – 15:00 

Τρίτη – Κυριακή: 11:00 – 21:00 

Προβολή ντοκιμαντέρ “Maria by Callas“: 12/9/2018 και ώρα 20.00. 

Ανάγνωση παιδικού βιβλίου ”ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ” από τη Μαρία Πετρή: 8, 9, 15, 16, 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 – 13:00.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν. 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι:

ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΟΡΔΩΝΗ ΕΡΙΕΤΤΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΜΑΡΑ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

KOYNINIΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΙΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΕΡΗ, ΜΕΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΥΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΠΕΡΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΓΚΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, MANOLO BLAHNIK, PETTIBONRAYMOND, ΝΙCOFILIMON

 

Θα εκτεθούν και επιλεγμένα αντικείμενα από τη Συλλογή του Μουσείου.