Παρουσία εκλεκτών καλεσμένων οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Μουσείο της Ακρόπολης, η τελετή βράβευσης του νικητού του 25ουMontblanc de la Culture Arts Patronage Award. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό υποψηφίων πατρόνων της τέχνης, όπου μια διεθνής κριτική επιτροπή επιλέγει τους νικητές σε 16 χώρες ανά τον κόσμο. Ο θεσμός έχει σαν στόχο την ανάδειξη ανθρώπων και ιδρυμάτων που προσπαθούν “δαπανώντας” όχι μόνο χρήμα αλλά και χρόνο, σχέσεις και επαφές, να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες και να τους δώσουν την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα παρουσιάζοντας τις δουλειές τους.

Στα 25 χρόνια ζωής του θεσμού, έχουν βραβευθεί 280 πατρόνες της τέχνης από 20 χώρες.

ΦΩΤΟ 2 ΦΩΤΟ 3 ΦΩΤΟ 4 ΦΩΤΟ 5 ΦΩΤΟ 6 ΦΩΤΟ 7 ΦΩΤΟ 8

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη βραβεύθηκε για την συμβολή του στη διάδοση νέων καλλιτεχνών της ζωγραφικής και της μουσικής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην τελετή που οργάνωσε η εταιρεία ΤΖΑΝΝΕΣ ΑΕ, αποκλειστική αντιπρόσωπος της Montblanc, ο κύριος Τίμος Τζάννες, ανέλυσε την ιστορία και την σημασία του θεσμού και παρέδωσε το βραβείο στον κύριο Βασίλη Θεοχαράκη: μια συλλεκτική πένα ειδικά κατασκευασμένη σε 16 αντίτυπα για τον σκοπό αυτό, παρουσία και των Ελλήνων κριτών: της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα και του κυρίου Δημήτρη Τσίτουρα.

Η Montblanc πρωτοπόρος στην παραγωγή και διάθεση εργαλείων γραφής με ιστορία 110 ετών πιστεύει ακράδαντα πως η γραφή είναι άμμεσα συνδεδεμένη με όλες τις μορφές τέχνης.