Το ότι είμαι πλέον τρελός με τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι γεγονός, πόσο μάλλον για το Χριστουγεννιάτικο έλατο. Ξενόφερτο, ξε- ξενόφερτο το έθιμο, εγώ το λατρεύω. Το καράβι δεν ξέρω τι χάρη έχει, ενώ το δεντράκι; Καταπράσινο, γεμάτο ζωντάνια, το φωτίζεις, το στολίζεις και ανοίγει η ψυχή σου. Εμείς που εργαζόμαστε στην λιανική και δεν γνωρίζουμε γιορτές τόσα χρόνια, θέλω όταν γυρίζω σπίτι να είναι στολισμένο και όμορφο πολλές μέρες πριν. Κατά προτίμηση 45!

img_8884

Φέτος λοιπόν το στολίσαμε επί 2! Ναι, ναι καλά διαβάσατε επί 2. Δεκαπέντε μέρες πριν στολίσαμε το πρώτο που έκανε πάταγο τόσο το βίντεο, όσο και η κοράκλα μου η Lizzie και μια εβδομάδα μετά το βρήκαμε κατάχαμα σπασμένο στα 3! Η Lizzie σε μια γωνιά να το βλέπει αποσβολωμένη και τα στολίδια δεξιά και αριστερά. Δεν ήθελα και πολύ να μου γυρίσει το μάτι και να το φουντάρω. Την επομένη κιόλας στήθηκε νέο δέντρο στην θέση του. Ετούτη την φορά λίγοπιο μεγάλο, έτσι για το γαμώτο.

img_8885 img_8886 img_8887 img_8888 img_8889 img_8890

Τα Χριστούγεννα λοιπόν, ανέκαθεν οικογενειακή εορτή, ένεκα της ονομαστικής του μπαμπά, θυμάμαι πάντα να στολίζουμε το σπίτι και να το καθαρίζουμε λες και θα υποδεχόμασταν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και δώστου τα μελομακάρονα, να σου και οι κουραμπιέδες!Έχω πλάσει μελομακάρονο και κουραμπιε, ζαχαροπλάστης δεν έχει πλάσει τόσα! Κάθε βράδυ στις διακοπές των εορτών από το σχολείο καθόμουν στον καναπέ δίπλα στο δέντρο και έβλεπα ταινίες μαγεμένος από τα λαμπάκια που στραφτάλιζαν πάνω στις μπάλες! (και τώρα που τα γράφω κάθομαι δίπλα στον δέντρο και απολαμβάνω τα στραφταλίσματα του!!!). Και στα κλεφτά να αδειάζω την πιατέλα με τα μελομακάρονα, που η μάνα μου μέτραγε κάθε πρωί και κάτι δεν της έβγαινε στον λογαριασμό!

Τα χρόνια πέρασαν, και Χριστούγεννα στο πατρικό έχω να κάνω καμιά δεκαετία και βάλε. Τα πολυκαταστήματα με κέρδισαν και έκτοτε εργάζομαι. Εμείς στην λιανική δεν καταλαβαίνουμε και δεν ζούμε έντονα καμία γιορτή, πόσο μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων, που οργιάζει το σύμπαν στην αγορά! Έτσι έγιναν πραγματικό Christmas Junkie. Στολίζω απαραιτήτως 45 μέρες πριν, τουάχιστον να βλέπω κάτι όμορφο όταν επιστρέφω σπίτι!

Christmas Junkies εννωθείτε! Είμαστε πολλοί και κυκλοφορούμε ανάμεσα σας!

Υ.Γ. Βικτωρίτσα το τάπερ με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες μην ξεχάσεις, τα σπιτικά σου είναι by far the best, του ζαχαροπλαστείου για φτύσιμο!