Το χωριό Danilia, ένα παραδοσιακό θεματικό πάρκο, με δικό του μουσείο και παραδοσιακά μικρά μαγαζιά είναι ένα αυθεντικό Κερκυραϊκό χωριό με εμφανείς τις αρχιτεκτονικές επιρροές των κατακτητών του νησιού.

Καντούνια και σκαλινάδες, βόλτα, μπόζοι και μπαλούστρα, χαρακτηριστικά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής αλλοτινών καιρών, ζωντανεύουν Κερκυραϊκές εικόνες και θύμισες. Ο επισκέπτης σεριανίζει στενά μονοπάτια, στοές και προστεγάσματα περικυκλωμένα από μεσαιωνικά σπίτια, απομεινάρια της μακρόχρονης Ενετικής κυριαρχίας. Θα επισκεφτεί μουσεία λαϊκής τέχνης και θα γνωρίσει τυπικά σκεύη και εργαλεία, που ήταν σε χρήση στα Ιόνια νησιά και στην καθημερινότητα των ντόπιων για πάνω από 300 χρόνια.

ΦΩΤΟ 3

Στις λαογραφικές εκθέσεις θα παρατηρήσει το έργο των κεραμιστών, υποδηματοποιών, χρυσοχόων και των ανυφαντήδων. Στα παραδοσιακά καφενεία θα φιλευτεί καφέ και ουζάκι και θα κλείσει τη μέρα του με μια μοναδική γευστική εμπειρία στην ταβέρνα του χωριού.

Το χωριό αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για το γύρισμα blockbuster και  αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών, όπως  η δημοφιλής ταινία του James Bοnd που έσπασε τα ταμεία “For your eyes only”, καθώς και η δημοφιλής σειρά “The Durrells”