To Τμήμα διοργάνωσης εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης και o Ο.Λ.Θ. σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο «Sleepover – Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι» την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Ενα καταπληκτικό πρόγραμμα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάριου Teriade Ελευθεριάδη.

Θα πάρω την παρέα μου και θα πάω να διανυκτερεύσω!

Κι αν δεν έχω παρέα θα κάνω εκεί φίλους, είναι σίγουρο!

Τι θα κάνω εκεί;

Μίνι κρουαζιέρα, ξεναγήσεις στις εκθέσεις που φιλοξενούν το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας και το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης) παιχνίδι ρόλων μυστηρίου, δείπνο σε ένα εικαστικά σχεδιασμένο τραπέζι με γεύσεις για εκλεπτυσμένους και απαιτητικούς ουρανίσκους εμπνευσμένες, ελληνικά ακούσματα, σινεμά, μουσικά-θεατρικά παραμύθια, γυμναστική και μεσογειακό πρωινό, εργαστήρι φωτογραφίας κ.α

Αν κουραστώ μπορώ βέβαια να πάω για ύπνο σ΄ ένα από τα μουσεία, αλλά δε νομίζω….

Να μην ξεχάσω να πάρω:

Sleeping bag√

Μαξιλάρι (για όσους έχουν αυχενικό, οστεόφυτα κτλ) √

Παντόφλες (όχι λούτρινες με γατούλες και όλο το ζωικό βασίλειο!) √

Οδοντόβουρτσα- οδοντόκρεμα

Πυζάμες

Φόρμες (γιατί θα αθληθώ κιόλας) √

Λες να πάρω και …«επίσημο» ένδυμα για το δείπνο; Δε ξέρω θα δω..

Καμιά ζακετούλα; (είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι!)

Να προλάβω όμως, γιατί διάβασα πως:

θα συμμετέχουν 70 άτομα τα οποία θα χωριστούν σε 3 γκρουπ. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των 30 εντος 5 ημερών από την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.

Αααα….. και να μην ξεχάσω να δηλώσω συμμετοχή!!

Στα τηλέφωνα του Τμήματος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ 2313 318222 και 2313 318530 από Πέμπτη 02/06/2016 και ώρες 09.30-14.00.

Υπεύθυνη: Σοφία Συμεωνίδου 2313318211

Δεν είμαστε για να το χάνουμε αυτό το Sleepover, τόσα χρόνια το περιμένουμε!!!

Πρόγραμμα εκδήλωσης
 
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
18.45
Συγκέντρωση των 70 συμμετεχόντων. 
Αναχώρηση από Λευκό Πύργο με τον καραβάκι της γραμμής «Κωνσταντής» για μίνι κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό
19.30
Αποβίβαση στην Προβλήτα Α΄. Υποδοχή των συμμετεχόντων, με απεριτίφ και μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
20.15
Διαχωρισμός γκρουπ και πρόγραμμα ξεναγήσεων στα τρία Μουσεία που φιλοξενούνται στην Α΄ Προβλήτα.

  • Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Ξενάγηση από το διευθυντή του μουσείου Ηρακλή Παπαϊωάννου και τη Μαρία Κοκορότσκου (υπευθ.εκπαιδευτικών προγραμμάτων).
«ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΡΟΕΣ/ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ» Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 26 Έλληνες φωτορεπόρτερ έχει ως θέμα την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί να αποτυπώσει τη συνθήκη της οξείας αυτής κρίσης που δοκιμάζει επίσης τις αντοχές της χώρας μας μέσα από το βλέμμα της βραβευμένης νέα γενιάς Ελλήνων φωτορεπόρτερ»

  • Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ξενάγηση από τον διευθυντή των κιν/φων αιθουσών κο Νότη Φόρσο
«Εισαγωγή στη γλώσσα του κινηματογράφου με οπτικοακουστικό υλικό»

  • Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης Δόμνα Γούναρη και Γιάννη Μπόλη
«ENIGAMI» έκθεση με έργα των Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου,
Νίκου Σεπετζόγλου. Ο τίτλος της έκθεσης (Enigami) διαβάζει ανάποδα το εμβληματικό τραγούδι-ύμνο στην ειρηνική συνύπαρξη (Imagine) του John Lennon. Οι καλλιτέχνες έρχονται να «αφηγηθούν» μια ιστορία προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων, μια ιστορία που θέτει κοσμοθεωρητικές και φιλοσοφικές έννοιες ή μια ιστορία που άπτεται σύγχρονων προβληματισμών και ζητημάτων.
 
22.15
RPG – (Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων μυστηρίου, Role-Playing Game)
«Το επόμενο κεφάλαιο», σχεδιασμένο από την Gamecraft.
Ένα παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες. Τα παιχνίδια ρόλων προάγουν περισσότερο τη συνεργασία και την κοινωνικότητα παρά τον ανταγωνισμό.
Μία ομάδα ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον το διάβασμα. Τα μέλη της ανήκουν σε μία λέσχη ανάγνωσης που εδρεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 17 Ιουνίου, η ομάδα τελειώνει την συνάντηση της αργά το βράδυ και αποχωρεί στους έρημους δρόμους της πόλης. Ένα αναπάντεχο συμβάν όμως φέρνει τους παίκτες αντιμέτωπους με επικίνδυνα πρόσωπα και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τι κρύβεται πίσω από την ανακάλυψη που έκαναν; Κινδυνεύουν; Θα καταφέρουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ένα συλλογικό μυαλό; Θα μπορέσουν να μεταφράσουν σωστά όσα στοιχεία βρίσκουν διάσπαρτα μπροστά τους; Παίξτε τον ρόλο σας στην ομάδα και ξεδιπλώστε το μυστήριο μέσα σε μία νυχτερινή συνεδρία!
Η ομάδα θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της ξεχωριστά, αλλά και την ομαδική της ικανότητα ώστε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση που μοιραία της παρουσιάζεται. Οι επιλογές της θα αλλάζουν την ροή των εξελίξεων κάθε στιγμή. Οι αποκαλύψεις κρύβουν αναρίθμητες απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται
 
23.15
«Δείπνο» Σε μια εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη Μάριου Teriade Ελευθεριάδη (επιμελητής του τραπεζιού στο «Συμφάγωμεν» της τελετής έναρξης των 49ων Δημητρίων).
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Ο.Λ.Θ. σε ρόλο οικοδεσπότη θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στον αίθριο χώρο της Α΄ Προβλήτας, σε ένα κεντρικό τραπέζι – εικαστικά σχεδιασμένο, όπου θα φιλοξενηθούν ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις για εκλεπτυσμένους και απαιτητικούς ουρανίσκους εμπνευσμένες από τον Σεφ του Kitchen bar – Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενες από ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα παιγμένα από το μουσικό σχήμα «Από πριν και από μετά» (οι θεσσαλονικείς μουσικοί του δρόμου που έγιναν viral και καθήλωσαν το internet). Συμμετέχουν: Μαρία Ευλαβή – τραγούδι, Γιωργής Σηφάκης – λαούτο, μπουζούκι, Νίκος Παλης – ακορντεόν, Φίλιππος Φασούλας – κλαρίνο, τραγούδι.
 
01.30
«Πριν τον ύπνο….» (με δυνατότητα επιλογής)
  • «Ιστορίες καλοκαιρινής νυκτός» από την Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula
Επειδή η ώρα είναι δύσκολη και τα μάτια κλείνουν, έρχονται οι ιστορίες των Lupus in fabula να διώξουν τον ύπνο! Υπό το φως του φεγγαριού θα αναζητήσουμε με μανία την αλήθεια στα πέρατα της γης, θα συναντήσουμε γυναίκες καλές και γυναίκες άπληστες και για τον δρόμο θα σας κεράσουμε και ένα λουκούμι που αλλάζει ζωές…
Μουσείο Φωτογραφίας
  • «Παραμύθια για τα δικά μας Νυχτέρια»
Παραμύθι ειδικά οργανωμένο για να συμμετέχει το κοινό, που το παροτρύνει να θυμηθει το παιδί, τον ταξιδευτή, τον παραμυθά που έχει μέσα τους. Αφήγηση από τη Ροδάνθη Δημητρέση, και μουσική αφήγηση με την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Αθανασόπουλου.
Κ.Σ.Τ.Θ.
  • Προβολή ταινίας
Μουσείο Κινηματογράφου– Ταινιοθήκη
03.00
«Ύπνος»
Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν στους χώρους των τριών μουσείων. Για τους ξάγρυπνους κουβεντούλα και μουσική κάτω στον ντόκο του λιμανιού
 
Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
07.00
«Ξύπνημα και γυμναστική»
Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα χαρούμενο ξύπνημα με εναλλακτική γυμναστική (γιόγκα και πιλατες) στο ξύλινο δάπεδο της Α΄ Προβλήτας από το «Warehouse7 supreme fitness center» ή TRX στο χώρο τους.
08.00
«Μεσογειακό Πρωινό με θέα»
Στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες θα απολαύουν ένα πλούσιο «θεματικό» πρωινό.
09.30
«Εργαστήριο κυανοτυπίας»
Οι συμμετέχοντες θα επιδοθούν στην φωτογραφία και στην τεχνική της κυανοτυπίας.
Οργάνωση Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επιμέλεια Στέφανος Τσακίρης.

13444122_1633459893638038_1077904985_n