Καλεσμένος στην Σαντορίνη από την Aria Hotels πέρασα ένα τοπ τριήμερο! Η Σαντορίνη είναι από τα νησιά που δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτώ διότι πάντα επέλεγα ένα άλλον προορισμό εκτός από νησί για να περάσω τις καλοκαιρινές διακοπές μου. Άλλωστε μια τετραετία στην Κέρκυρα, πιστεύω πως με έκανε να χορτάσω νησί για όλη μου την ζωή. Όμως η Ελλάδα πάντα θα έχει τα μέρη της να σε τραβάνε σαν μαγνήτες!

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Aria Hotels φημίζεται για την ποιοτική και ζεστή/ ελληνική φιλοξενία της. Έτσι λοιπόν στο νέο της απόκτημα Pina Caldera Residence στην Οία πέρασα ένα σούπερ τριήμερο εξερευνώντας της γωνιές του νησιού. Κυρίως όχι τις τόσο τουριστικές, αν και ομολογώ πως κάθισα στημένος να δω και εγώ το ηλιοβασίλεμμα παρέα με 2000 κινέζους και σελφοκόνταρα που κόντεψαν να μου βγάλουν το μάτι. Ναι, το μόνο κακό σε όλο το νησί είναι οι κινέζοι με τα στικ για σέλφι να ροβολάνε στα καλντερίμια και να μην αφήνουν χριστιανό να περάσει από το διάβα τους!

Είναι γνωστό της πάση πόσο διαφημισμένο είναι το ηλιοβασίλεμμα του νησιού! Δεν έχουν άδικο. Είναι το τοπίο τέτοιο που το κάνει μοναδικό. Το έδαφος της λάβας με το βαθύ κόκκινο που παίρνει ο ήλιος στην δύση του και το γύρω περιβάλλον το καθιστούν μοναδικό!

Εξερευνώντας τα σοκάκια της Οίας έσκασε μπρος μου το βιβλιοπωλείο Ατλαντίς. Το μοναδικό του νησιού, που ο Chris, όταν επισκέφτηκε πρώτη φορά το νησί το 2001 διαπίστωσε πως από το νησί έλειπε ένα βιβλιοπωλείο και μέσα σε 3 χρόνια το έκανε ο ίδιος πραγματικότητα. Μοναδικό και στημένο όπως θα έπρεπε να είναι- κατά την άποψη μου- όλα τα βιβλιοπωλεία, με βιβλία από όλον τον κόσμο και σε τιμές που δεν το περιμένεις. Μοναδική γωνιά μέσα στο βιβλιοπωλείο οι πρώτες εκδόσεις βιβλίων, που εντάξει εκεί μιλάμε για άλλες τιμές. Δεν δίστασα να αγοράσω και εγώ κάτι!

Βόλτα στο Ημεροβίγλι για ένα private birthday party του Λευτέρη καλεσμένοι στο απίστευτο Santorini Grace. Στέκει μπροστά στο Σκάρο αγέρωχο και επιβλητικό. Πλήρως ανακαινισμένο με θέα που κόβει την ανάσα. Εντάξει στην Σαντορίνη, όπου και να καθίσεις η θέα σου κόβει την ανάσα! Γευτήκαμε πρώτοι, την νέα του κουζίνα, από τον σεφ Σπύρο Αγιούς. Διαλεγμένα ένα ένα τα πιάτα. Ήταν κάτι που μας έκανε να επιστρέψουμε και την επόμενη μέρα το πρωί για ένα birthday breakfast και να κλείσουμε το τριήμερο μας στην  Σαντορίνη με τον πιο μαγευτικό τρόπο.

Σαν Ευθύμης θα επιλέξω να επισκεφτώ ξανά το νησί μόνο Μάιο/Ιούνιο και τέλη Σεπτέμβρη! Αλλά ρο σίγουρο είναι πως θα επιλέξω Aria Hotels και Pina Caldera Residence!

Y.Γ. Λευτέρη στα επόμενα γενέθλια την κάναμε για Αβάνα!